RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Savanţii ruşi speră să trimită patru maimuţe pe planeta Marte în anul 2017


Maimuţele au pregătit drumul oamenilor spre explorarea spaţiului şi, în prezent, savanţii ruşi speră să trimită patru primate pe planeta Marte, până în anul 2017.

  

 

Experţii Academiei Ruse de Ştiinţă antrenează patru macaci pentru a călători în spaţiu şi a se opri pe planeta roşie – chiar dacă nu este clar cum vor fi recuperate animalele.

Antrenamentul macacilor implică utilizarea unui joystick şi rezolvarea unor puzzle-uri. Astfel, savanţii speră ca primatele să fie capabile, după exerciţiu, să facă faţă misiunii pe Marte, în cel mult doi ani.

Programul spaţial a fost lansat în anii 1980 şi este administrat de Institutul pentru Probleme Biomedicale, din academie.

Pentru asemenea proiecte ştiinţifice, maimuţele sunt crescut în ferme speciale, unde sunt selectate doar cele mai inteligente dintre ele.

În fiecare zi, cercetătoarea Inesa Kozlovskaia le învaţă pe maimuţe să folosească joystick-ul şi să atingă ţintele de pe un ecran.

După antrenament, maimuţele care au reuşit să ducă la bun sfârşit exerciţiu sunt recompensate cu suc. Macacii trăiesc în jur de 25 de ani, astfel încât cercetătorii speră să aibă timp să-i antreneze pentru misiunea de pe Marte.

Prima maimuţă care a călătorit în spaţiu a fost Albert I, în iunie 1948, lansată la bordul unei rachete militare americane V-2. Animalul s-a sufocat în timpul zborului şi un an mai târziu, cercetătorii americani au lansat o altă primată în spaţiu, Albert II, care s-a întors din misiune, dar a murit în momentul impactului cu solul.

În decembrie 1949, Albert IV, o altă maimuţă, a fost trimisă în spaţiu cu aparate care să-i măsoare funcţiile vitale. Aceasta nu a suferit nicio afecţiune în spaţiu, dar a decedat la impactul cu Pământul, întocmai ca Albert II.

Doi ani mai târziu, maimuţa Yorick a fost trimisă în spaţiu alături de 11 şoareci şi a devenit prima primată care a supravieţuit unei călătorii cosmice.

Ham, cunoscut drept Ham, Astrocimpanzeul, a fost lansat în spaţiu în ianuarie 1961, la bordul unei rachete americane. Medicii i-au analizat semnele vitale şi a reuşit să tragă levierele din capsulă în timpul zborului, demonstrând că o primată poate executa asemenea acţiuni.

Articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut anexă SC El Ambra SRL Pașcani

Redacția

ANUNŢ PRIMĂRIA COMUNEI HELEŞTENI

Redacția

Cele mai odioase trădări ale românilor. Cine a fost domnitorul ucis în biserică, blasfemia unică în istoria unei popor creştin ortodox

Redacția
Încarcă...