NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cel mai bun antiinflamator natural. Ce compoziţie chimică miraculoasă are sucul de cartofi, care ia durerea cu mâna

Cartoful, cel mai banal aliment, numit şi mâncarea sărăcului, a fost vedetă în toată lumea la începuturile civilizaţiei. În Moldova, în 1818, domnitorul Scarlat Callimachi a plătit bani grei traducerea din limba greacă pentru popularizarea cartofului în rândurile supuşilor. Acesta este, se pare, primul tratat gastronomic în limba română despre cartof.

Principalul ingredient folosit în bucătărie, cartoful, este a patra sursă de energie alimentară, după orez, grâu şi porumb. Crud, fiert, copt sau prăjit, acesta are numeroase beneficii asupra sănătăţii noastre, fiind un leac la îndemână pentru diverse afecţiuni. Trocul cu cel mai popular aliment În Bărăgan, cea mai ieftină legumă din zilele noastre, a ajuns destul de târziu. În Muntenia, cronica din timpul domniei lui Ion Caragea (1812-1818) menţionează vânzarea cartofilor pe piaţa Bucureştiului, cartofi aduşi din Transilvania şi, de asemenea, cultivarea acestora de către grădinarii din jurul Bucureştiului. De altfel, în Muntenia s-a menţinut mult timp trocul: cultivatorii de cartof din judeţele Braşov şi Covasna aduceau cu căruţele cartofii şi luau în schimb porumb, grâu,vin sau/şi ţuică din Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea.

Citiți articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Fondul critică dur relaxarea fiscală a Guvernul Ponta. FMI: România va avea mari probleme cu deficitul bugetar în 2016 şi 2017

Redacția

Dieta mediteraneană ţine la distanţă cancerul şi depresia

Redacția

Suferi de frig? Cele mai frecvente greşeli pe care le facem pentru a ne încălzi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site