RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Salariile bugetarilor vor fi majorate de la 1 decembrie 2012

Salariile bugetarilor vor fi majorate de la 1 decembrie cu 7,4%, fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012, banii urmând sa intre efectiv in plata in ianuarie 2013.

 

Aceasta este a doua etapa de majorare a salariilor bugetarilor stabilita prin Ordonanta de Urgenta 19/2012 in vederea recuperarii reducerilor salariale din iunie 2010. Prima etapa de majorare a fost in iunie, când salariile bugetarilor au crescut cu 8% fata de nivelul din mai, scrie capital.ro.

  

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la inceputul lunii mai 2010, ca fondul de salarii pentru aparatul bugetar va fi redus cu 25% de la 1 iunie 2010. Astfel, salariile si alte drepturi de care beneficiau angajatii din sectorul bugetar au fost diminuate cu 25% prin Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta diminuare a fost recuperata partial in ianuarie 2011, când, prin Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, cuantumul brut al salariilor de baza a fost majorat cu 15%.  

sursa capital.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

AJOFM: Firmele ieşene au libere peste o mie de locuri de muncă

Redacția

(P) Vintage Gold, singurul amanet din Pașcani ce deține o consignație (FOTO)

Marius Parteni

Cadou de un milion de euro, din bani publici, pentru fiul fostului primar! Averea familiei, devenită celebră a crescut văzând cu ochii, peste noapte

Redacția
Încarcă...