NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Dezastrul din 2017 privind investiţiile publice riscă să se repete

Deputatul PNL Dumitru Oprea i-a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, vicepremierul Paul Stănescu, să prezinte măsurile concrete pe care le are în vedere astfel încât dezastrul privind investiţiile publice din anul în curs să nu se mai repete în 2018. 

 

 

Parlamentarul ieşean a făcut trimitere la declarația vicepremierului Paul Stănescu, din 2 decembrie 2017, prin care se arăta încrezător că România va înregistra anul viitor un boom economic, datorită alocării a 4.2% din PIB pentru proiectele de investiţii.

„Pe de altă parte, nu este lipsit de interes să semnalăm faptul că este exact același procent din PIB, 4,2%, prevăzut în bugetul de stat al României şi pentru anul în curs. Însă, ce trebuie să luăm în calcul este că faptul procentul cheltuielilor efective este foarte mic, banii de investiții fiind realocați, la rectificările bugetare succesive, pentru așa-zisele măriri de salarii din sistemul public“, a afirmat deputatul PNL în documentul transmis Minsitrului. 

Parlamentarul Dumitru Oprea a arătat că ministrul, în aceeași declarație, a recunoscut că 2017 a fost un an prost pentru investiţii şi cu adevărat dezastruos pentru absorbţia fondurilor europene. În schimb, tot vicepremierul și-a exprimat încrederea că toate problemele vor fi depăşite în 2018, printr-o simplificare a birocraţiei şi o mai mare atenţie acordată acestui domeniu bugetar.

În acest context, parlamentarul ieşean solicită garanţii pentru ca investiţiile în infrastructura mare a României, în 2018, să fie cu adevărat prioritare. În plus, este imperios necesar să se garanteze că banii vor ajunge să fie cheltuiţi legal, transparent şi în timp util, astfel încât economia românească să beneficieze în mod real de sumele alocate, iar populaţia de lucrări de calitate executate la timp.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

Advertisements

Related posts

Primarul Pantazi se află în topul marilor cultivatori din județul Iași. Ce sumă a primit de la APIA, pentru subvenții, anul trecut

Redacția

Teodor Apostol, directorul general al Kosarom, despre majorarea cu 300% a prețului serviciului de salubrizare: „Ce-mi dă mie Primăria Pașcani mai mult, decât am primit până acum, de banii ăștia?”

Răzvan Grecu

Absolvenții pășcăneni pot solicita acordarea indemnizației de șomaj

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site