NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-au răzgândit din nou: Prest Serv Apa nu se mai dizolvă, se cere falimentul prin procedura insolvenței în formă simplificată

 

Închiderea Prest Serv Apa se dovedește a fi o nucă tare pentru actuala administrație a municipiului Pașcani. După ce a încercat de două ori să bage fostul operator în insolvență, cereri respinse de magistrați pe vicii de procedură, secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru declara luna trecută, pe 29 martie, la interpelarea liberalului Claudiu Bodoașcă, că s-a ajuns la concluzia ca societatea să fie dizolvată și apoi lichidată.

  

 

„Pot să vă răspund eu? Având în vedere că nu avem Consiliu de administrație  la Prest Serv Apa o să mergem pe varianta dizolvării  cu lichidare.  Am pregătit un raport care va fi pe masa domnului primar și o să supunem Consiliului Local să aprobe procedura dizolvării. Nu-și pot exercita obiectul de activitate, nu au organe de conducere, asta este situația ”, a explicat Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani. 

Cu toate că Irina Jitaru spunea că are pregătit un raport prin care să ceară dizolvarea societății, pe ordinea de zi a ședinței de joi, 25 aprilie, este un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul consilierilor locali pentru inițierea procedurii de cerere  a insolvenței prin procedură simplificată. Această cale se bazează pe o prevedere legală care spune că o societatea poate intra direct în faliment dacă începlinește anumite condiții legale.

Astfel, în conformitate cu articolul 32 al Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență,  pocedura simplificată a insolvenței se aplică debitorilor aflați în stare de insolvență și care și-au declarat prin cererea introductivă intenția de intrare în faliment.

Advertisements

Related posts

Șeful CJ l-a acuzat pe primarul din Hărmănești că a organizat protestul din august pentru demararea lucrărilor de reabilitare a drumului județean

Marius Parteni

Comercianții invitați de Primărie să respecte Regulamentul de Comerț Stradal pe care aceeași instituție îl încalcă

Răzvan Grecu

Guvernul a aprobat astăzi banii pentru refacerea infrastructurii locale din județul Iași afectată de ploi

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site