NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Zeci de credinicoși, alături de preoți, au participat la procesiunea de Florii din Pașcani

Ca în fiecare an, în Sâmbăta lui Lazăr, pășcănenii au participat la procesiunea de Florii, eveniment ce vestește praznicul împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim.

Astfel, sâmbătă, 20 aprilie, la evenimentul organizat în municipiul nostru, zeci de enoriași, alături de preoți, au pornit de la parohiile din oraș spre biserica ”Înălțarea Domnului”. La eveniment au participat și elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, îmbrăcați în port românesc tradițional, cu tricolorul în mâini, coordonați de profesor Vasilica Dimitriu Sirghie, care au prezentat un frumos program artistic de cântece și poezii religioase.

  

Traseul procesiunii a fost Biserica ”Înălțarea Domnului”, Parohia Sf.Voievozi, Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” și Parcul Municipal, unde a avut loc o ceremonie binecuvântată de protoiereu Pavel Postolachi și un sobor de preoți.

 Sărbătoarea Floriilor reprezintă cel mai important praznic înaintea Învierii şi este cea care ne amintește de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi.

 

 

Advertisements

Related posts

”Domnilor profesori, cu dragoste”, o ediție în timp de pandemie

Oana Cordoneanu

Lăsatul secului de brânză pentru Postul Paștelui 2017

Redacția

Expoziție de mărțișoare tradiționale și lucrate manual la Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site