NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

S-a schimbat garda la Palatul de Justiţie din Iaşi. Lista oficială a noilor şefi

Schimbări importante în structura parchetelor şi instanţelor ie­şene. Mai multe instituţii juridice au din această vară şefi noi.
O formulă de conducere complet nouă întâlnim la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, acolo unde prim-procuror a fost numit, urmare a câştigării concursului, procurorul Monica Palaghia. Magistratul va fi ajutat în aparatul de conducere al unităţii de colega sa Daniela Alina Mangalagiu. 

 
Cele două o­cupă locurile lăsate libere încă de la începutul anului de formula de tristă amintire Oana Nica-Irina Perjoiu, prima dintre cele demisionând din funcţia de conducere după ce în prealabil fusese propusă spre eliberare de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Înce­pând cu 15 iulie a fost numită pentru trei ani ca preşedinte al Judecătoriei Iaşi şi magistratul Daniela Falcan. Funcţia a fost ocupată până în prezent, prin de­le­gare, de judecătorul Florin Co­lip­că. La începutul acestui an, şefia Jude­cătoriei a rămas liberă urmare a trans­ferului judecătoarei Anda Ciocântă la Secţia Penală a Curţii de Apel Iaşi.
 
Şi la această din urmă instituţie s-a bătut în cuie aparatul de conducere. Cris­tina Truţescu, ori­ginară din Paşcani, este pre­şedintă în timp ce adjuncţii acesteia sunt Diana Micu Cheptene şi Nicu Iustinian Obreja-Manolache.
 
Schimbări s-au produs şi în organigrama Tribunalului Iaşi acolo unde unul dintre vicepre­şe­dinţii instanţei, Lorena Tar­lion, a lăsat locul judecătoarei Andreea Trifan. Celălalt post de vicepre­şedinte va fi ocupat pentru încă trei ani de judecătorul Florin Andrei, în timp ce preşedintele Narcis Stoica îşi va exercita şi el cel de-al doilea mandat.
 
La Tri­bunalul Militar a fost numit judecătorul Radu Tărniceriu, fost preşedinte al Tribunalului Iaşi, cel care a exercitat până luna aceasta funcţia de vicepreşedinte al instanţei. Tărniceriu a fost pus sub acuzare oficial de DNA pentru trafic de influenţă la scurt timp după promovare.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
Advertisements
Advertisements

Related posts

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

Redacția

Cum trăiește Dragnea la Rahova. Are dreptul la cumpărături de 1.500 lei lunar

Redacția

Cetăţean roman, depistat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi cu dispozitivede tip skimming

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site