RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

COMBATEREA ILEGALITĂŢILOR DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ, PRIORITATE A POLIŢIEI IEŞENE

În urma acţiunilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, în primele 10 luni ale acestui an, au fost recuperaţi peste 8.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare şi au fost aplicate măsuri asiguratorii, în valoare de peste 4.000.000 de lei.

 

 

  

Prevenirea şi combaterea fraudelor financiare şi protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean aşi şi au ca scop asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat.

În primele 10 luni ale acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat 8.245.700 de lei şi s-au aplicat măsuri asiguratorii de 4.212.710 de lei.

Activităţile desfăşurate de poliţişti s-au concretizat în 32 de rechizitorii şi 31 de declinări către alte structuri competente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu,  desfăşoarăactivităţi de prevenire și combatere a ilegalităților economico – financiare, în mai multe planuri de acțiunederulate la nivel judeţean.

Astfel, pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, s-au desfășurat 339 de controale, în cadrul planuluide acțiune ,,Smoke 2016”. În urma verificărilor efectuate la 1.497 deagenți economici, au fost înregistrate 164 de dosare penale privind comiterea a 170 de infracţiuni.

Pentru neregulile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 212 sancţiuni, în valoare de 51.314 lei. Au fost ridicate în vederea confiscării 237.146  de ţigarete.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează bugetul general consolidat pentru a menţine un climat de legalitate în sfera afacerilor, în vederea consolidării unui mediu comercial stabil şi predictibil, capabil să asigure buna funcţionare a economiei româneşti.

 

 

 

Related posts

RECOMANDĂRI PENTRU CONDUCĂTORII DE MOPEDE

Redacția

A murit bărbatul care s-a aruncat de la etajul trei (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Deputatul Crăciunescu a obţinut daune morale de 1 leu de la un ziarist din Paşcani

Redacția
Încarcă...