RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rutele ocolitoare din Paşcani şi Târgu Frumos, discutate la întâlnirea cu premierul Cioloş

Necesitatea construirii unor rute ocolitoare pentru Paşcani şi Târgu Frumos, care să asigure fluidizarea traficului, se află pe lista de priorităţi a prim ministrului Dacian Cioloş.

 

 

  

Prezent la Iaşi, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, cu angajaţii Fortus, cu primarii şi oamenii de afaceri din judeţ, premierul a atins şi această problemă.

Ruta ocolitoare redevine un subiect de actualitate, după ce un proiect de acest gen a fost abandonat pentru că nu corespundea cu masterplanul de viitor al Ministerului Transporturilor. Iniţial, proiectul  prevedea o bretea ce ar fi traversat râul Siret, ar fi continuat pe drumul spre Brătești și urma să se intersecteze cu drumul Pașcani – Moțca undeva la liziera pădurii Codrii Pașcani. S-a renunţat la acesta din cauza drumului expres Bacău – Pașcani – Siret, care nu a prin contur nici până astăzi.

La întâlnirea de la Iaşi, care a avut loc vineri, 18 noiembrie, a fost prezent şi Cătălin Homor, directorul Companiei Naţionale de Adminis­trare a Infrastructurii Rutiere, care a precizat că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi lansate licitaţiile pentru întocmirea studiilor de fezabi­litate şi proiectelor tehnice pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani, tronsonul de autostradă Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, ca şi pentru şoselele de centură din nordul Iaşului, Târgu Frumos, Paşcani, Roman, Vaslui, Bârlad şi Suceava. 

Sursa foto Ziarul de Iasi

Related posts

Zi liberă: Senatul a adoptat legea

Redacția

Cea mai recentă promisiune a administrației Pantazi: 5 miliarde de lei vechi pentru un sens giratoriu!!!

Teona Gherasim

Primele peste 9.500 de dosare acceptate în Programul Casa Verde Fotovoltaice, publicate

Redacția
Încarcă...