NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reabilitarea drumului Blăgeşti – Gura Bîdiliţei, în aer! Şeful judeţului nu are un termen fix

Tronsonul de drum Blăgeşti – Gura Bîdiliţei ar putea intra în lucrări de reabilitare parţial. Aceasta este concluzia care se poate desprinde din cele spuse de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

 

 

Reporterii ATV l-au chestionat astăzi pe şeful judeţului cu privire la acest sector de drum, care este impracticabil, atunci când plouă. Popa a spus că într-o şedinţă de Consiliul Judeţean va propune aleşilor un plan de intervenţie, dar nu vorbim în niciun caz despre lucrări de asfaltare.

”Trebuie să respectăm legea şi achiziţiile publice. La Gura Bîdiliţei s-a lucrat, a fost o problemă tehnică, de fapt un cumul de factori cu acest proiect, dar s-a remediat. De la Criveşti, zona respectivă sper ca mâine, sau la următoare şedinţă, să aprobe consilierii şi să intervină”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean a preferat să arate cu degetul spre cei care au condus instituţia până în iunie 2016, în loc să ofere soluţii concrete în ceea ce priveşte măsurile de modernizare. El a adus în discuţie  şi lipsa unei societăţi din subordine care să fi intervenit cu utilaje proprii pentru a reface terasamentul.

„Se vede încă o dată, cum  a fost şi pe data de 12 noiembrie, o mare greşeală a Consiliului judeţean, care a renunţat la societatea de drumuri, sau a băgat-o voit în faliment, sau nevoit, nu pot să ştiu. La Direcţia de Drumuri trebuie să avem neapărat o maşină, două, universale, unimoguri, pentru a interveni rapid, în afara contractului, două autogredere pentru infrastructură pentru ca atunci când se strică drumul, să intervenim”, a precizat Maricel Popa.

Un alt aspect sesizat de Maricel Popa este acela că pe drum se circulă cu maşini de mare tonaj.

„Zona Criveşti – Gura Bîdiliţei mai are o problemă. Sunt maşini care depăşesc 50, 60 tone pe osie, care transportă balast, şi asta nu este în regulă. Ne vom gândi totuşi să oprim aceste maşini, sau să limităm, pentru că la aşa mare tonaj poţi să pui orice asfalt, că drumul tot se va deteriora”, a mai completat acesta.

Sectorul de drum Blăgeşti – Gura Bîdiliţei este plin de gropi, unde mijloacele de transport se deplasează cu viteză mică. De-a lungul timpului, localnicii ne-au sesizat faptul că ambulanţele întârzie la solicitări, iar în condiţii de intemperii, drumul este impracticabil. 

loading...
Advertisements

Related posts

S-a decis! Lista pășcănenilor ce vor obține o locuință ANL a fost publicată!

Răzvan Grecu

Victor Ponta: „Nu ştiam că pentru spionarea unei iubite eşti arestat!”

Redacția

Măsuri anticaniculă la Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site