NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificări pe sistemul de distribuție al agentului termic furnizat de RAGCL

Sistemul de distribuție al agentului termic este regândit de către conducerea R.A.G.C.L. Șefii instituției analizează posibilitatea închiderii unor centrale, iar imobilele deservite de acestea să fie branșate la altele. 

Totul pornește de la un caz întâlnit pe strada Grădiniței, acolo unde o centrală deservește o singură scară de bloc."Avem în acest moment centrale care deservesc un număr foarte mic de apartamente, respectiv de clienți. Din această cauză, sistemul nu este balansat corect și ne dorim ca acele apartamente să le trecem pe o centrală unde există mai mulți clienți. Cu cât este mai mare numărul de apartamente, cu atât și randamentul centralei va fi mai bun. Ne dorim așadar să închidem o centrală, iar clienții care sunt deserviți la acea centrală, aproximativ 30 de apartamente să fie trecute sau mai bine spus legate la o altă centrală. Ca și investiții ar fi o valoare de 280.000 lei. O parte din materiale le avem deja, mă refer la niște țevi preizolate, iar manopera o facem în regie proprie, respectiv cu angajații noștri. Solicităm în schimb un ajutor din partea Consiliului Local, însemnând avize și posibilitatea de a lucra pe domeniul public", ne-a declarat Gelu Nedelcu, director general la R.A.G.C.L. Pașcani.

Astfel, centrala termică de pe strada Grădiniței ar urma a fi închisă, iar operatorul R.A.G.C.L. să realizeze o interconectare, adică stabilirea caii de transferare a energiei către centrala din cartierul Micro. Acest demers ar fi benefic pentru toți. Investiția va fi suportată de operator, iar municipalitatea ar trebui doar să dea avizele necesare precum și posibilitatea de a se lucra pe domeniul public.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Stația de epurare a trecut astăzi sub administrarea ApaVItal. Află ce condiții vor fi pentru a avea contracte individuale!

Răzvan Grecu

Joi 11 aprilie ședință ordinară de CL: Proiecte privind reabilitarea unor străzi din Pașcani și un împrumut de 6.000.000 de lei, principalele puncte pe ordinea de zi!

Răzvan Grecu

Concurs de promovare internă la Primăria Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site