NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Românii care se întorc în ţară aşteaptă cu orele la frontiera de vest. Trafic de cinci ori mai mare decât cel normal.


Românii care se întorc acasă de sărbători aşteaptă ore întregi la graniţele de vest. Maşinile au format cozi pe zeci de kilometri, iar şoferii şi-au pierdut răbdarea. După-amiază autorităţile au anunţat că au suplimentat numărul lucrătorilor vamali. Controlul documentelor durează mai mult, de când au fost reintroduse reguli mai stricte de verificare la frontierele Spaţiului Schengen. În total, peste 25 de mii de oameni şi 8 300 de maşini au intrat în ţară doar prin vama Nădlac 2 în ultimele 24 de ore. Acolo se aşteaptă încă 5 ore chiar dacă sunt folosite toate cele 11 benzi de intrare în ţară.

 

Cel puţin şase ore de aşteptare. Pentru toţi românii care se întorc la familiile de acasă.
Poliţia de Frontieră susţine că a deschis toate căile de intrare în ţară şi că a chemat toţi agenţii la lucru.Cozile sunt la fel de mari la toate graniţele din vestul ţării. Iar situaţia se agravează cu fiecare oră care trece. Traficul este de cinci ori mai mare decât într-o zi normală.

Controlul amănunţit al documentelor se va menţine, conform regulilor adoptate de Uniunea Europeană. Aşa că va fi aglomeraţie în vămi până în preajma Crăciunului. După Revelion, cozile se vor muta pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Anunturi angajare Unitatea Militara 01405 Muncelu de Sus

Redacția

O singură noapte dormită prost echivalează cu șase luni de regim alimentar prea gras (studiu)

Redacția

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site