RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

40 de case și 20 de mașini, afectate de o viitură puternică la Constanța. Pompierii au intervenit

O viitură puternică a surprins, luni seară, mai multe mașini pe drumul dintre Năvodari și Corbu. Potrivit Realitatea TV, 40 de case au fost afectate! Victimele au fost salvate de pompieri, însă pagubele sunt considerabile.

  

 

Autoritățile din Constanța au declarat pentru Realitatea TV că 40 de case și 20 de mașini sunt afectate, până la această oră, de viitura care a avut loc aseară în Constanța.

Reprezentanții ISU au transmis un comunicat de presă în care au informat despre situația din județul Constanța, după ce au intervenit la fața locului: „Ieri, 12 octombrie a.c., pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intevină, prin S.N.U.A.U 112, în jurul orei 21.17, pe DJ 226 ce leagă localităţile Năvodari şi Corbu, unde mai multe autoturisme au fost surprinse de o viitură. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri care, sub comanda inspectorului şef, locotenent colonel Petrov Daniel, au reuşit salvarea a 23 de persoane, printre care si un copil de aproximativ un an si opt luni, ocupanţi ai autoturismelor. În cursul nopţii trecute, pompierii constănţeni au mai reuşit să salveze înca două persoane, una surprinsă de viitură, fiinde recuperată cu acesoriilor din dotare, iar cealaltă, după efectuarea căutărilor a fost găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din localitatea Corbu. Toate persoanele salvate au fost asistate din punct de vedere medical de către cadrele specializate sosite la faţa locului. Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse, au intervenit 35 de subofiţeri şi doi ofiţeri ai I.S.U. Constanţa, cu opt autospeciale, o Autospecială pentru Transport Victime Multiple, două ambulanţe SMURD, patru motopompe şi o barcă pneumatică. Pe toată durata nopţii cadre ale ISU Constanţa au monitorizat cursurile de apă aflate sub avertizare hidrologică, pentru a se putea asigura un răspuns prompt în vederea protejării populaţiei.”

Sursa: RealitateaTV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

De ce a fost Creangă dat afară din cler? Un an mai târziu a divorţat

Redacția

Una se votează, alta apare în hotărârile de Consiliu Local! Secretarul Irina Jitaru acuzată de abuz de Claudiu Bodoașcă!

Răzvan Grecu

De ce unii sinucigaşi îşi ucid şi copiii. Studiu: În România trăiesc 210.000 de persoane cu probleme de sănătate mintală

Redacția
Încarcă...