NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Alunecare de teren in China: 22 de cladiri s-au prabusit din cauza neglijentei constructorilor.

Dezastru de proportii in orasul Shenzen, un important centru industrial din sudul Chinei. Cel putin 27 de persoane sunt date disparute in urma unei alunecari de teren.

  

 

Potrivit BBC, 22 de cladiri dintr-un parc industrial s-au prabusit in urma unei alunecari de teren. Aproape 1.000 de oameni au fost evacuati iar 4 au fost scosi – in viata – dintre daramaturi. Alte 27 de persoane sunt date insa disparute. La fata locului se afla mai bine de 1.500 de pompieri si membri ai echipelor de salvare.

O suprafata de 20.000 de metri patrati a fost acoperita de pamant in urma alunecarii. Primaria din Shenzen a anuntat ca, in urma catastrofei s-a produs si o explozie la o benzinarie din zona.

Cauza catastrofei se pare ca este graba developerilor chinezi, care au depozitat in ultimii ani tot pamantul ce le-a ramas dupa constructia cladirilor in apropierea acestora, formand un deal inalt de 100 de metri. Acesta s-ar fi surpat din cauza ploilor din ultima perioada, doborand blocurile de langa el, care s-au prabusit “ca niste popice”, afirma martorii oculari.

Sursa: StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Advertisements

Related posts

156 de perchezitii in 24 de judete si Bucuresti au loc in aceasta dimineata. Prejudiciul este de peste un milion de euro

Redacția

Anunț Condoleanțe

Redacția

Pământul, atunci şi acum. Schimbări dramatice ale planetei, dezvăluite prin imagini incredibile de la NASA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site