RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România are prim-ministru interimar: Sorin Cîmpeanu, numit de președinte

Sorin Cîmpeanu este premierul interimar nominalizat de Klaus Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că îl numește premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apărării, Mircea Dușa.

 

 

  

 

 

Iohannis a anunţat că, pentru prima data, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

 

“Am decis astazi sa numesc in pozitia de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am un mesaj: v-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre. Am decis să consult, în premieră, un nou actor: societatea civilă. Voi convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește ‘strada’. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cancelarul Austriei, critici la adresa României. Nemulțumiri pe tema migranților ilegali: Este un risc de securitate

Redacția

Coliziune între două trenuri la metroul din New York / 24 de răniți ușor

Redacția

Cel puţin nouă muncitori au murit şi alţi 23 au fost răniţi într-un atac asupra unei mine de aur din nordul Peru

Redacția
Încarcă...