RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL amenințată cu sistarea gazului metan din 1 octombrie. Directorul regiei:”Fac apel la populație, să achite din datorii”!

Situație critică la RAGCL Pașcani. Furnizorul local de agent termic are de achitat până la 1 octombrie o datorie către distribuitorul de gaz, în caz contrar furnizarea va fi sistată. Situația a fost anticipată de consilierul local Sorin Olariu.

 

  

 RAGCL Pașcani trebuie să achite până pe data de 1 octombrie o restanță de 200.000 lei către furnizorul de gaz. Din informațiile oferite de Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pașcani, în conturile regiei nu sunt acum acești bani. Situația a fost adusă la cunoștința șefilor administrației locale, dar subiectul nu a fost discutat nici măcar la diverse în ședința Consiliului Local de ieri.

 

Chiar și așa, datoria nu putea fi acoperită din bugetul public, întrucât subvenția pentru această perioadă a fost alocată.

”Avem de încasat în jur de 125.000 lei de la instituțiile din subordinea Primăriei și Consiliului Local. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință să evităm o asemenea situație, dar nu am reușit. Fac apel la populație să înțeleagă, să achite din datorii”, ne-a declarat Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pașcani.

 Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă are conturile blocate din cauza unor datorii către ANAF. Criza este mare la nivelul acestei regii. Nici salariile către angajați nu au fost achitate.

 Precizăm faptul că până la finele lunii octombrie, RAGCL mai are de achitat alți 400.000 lei pentru plata unor restanțe la gaz metan.

Related posts

Rățoi știe chiar și locul focoaselor neexplodate din Pașcani. Lucrările la parc monitorizate de un pirotehnist

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe str. C. Neculce și aleea Ștefan cel Mare, din Pașcani

Redacția

Toate asociaţiile de bloc vor primi informaţii detaliate cu privire la schema de acordare a sprijinului pentru încălzire

Redacția
Încarcă...