NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lunile aprilie şi mai vor fi mai reci decât în mod obişnuit, cu multe ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie preconizează că anul 2015 va fi cel mai călduros an din istorie. Cu toate acestea, urmatoarele două luni vor aduce multe ploi şi temperaturi mai mici decât în mod obişnuit.

 Cei care aşteaptă vreme caldă de Paşte sau 1 Mai trebuie să aştepte până în iunie pentru a se bucura de razele soarelui.

“Se anticipează două luni mai reci decât în mod obişnuit, cu precipitaţii cu cât ar fi obişnuit pentru două luni în ţara noastră”, a anunţat Elena Mateescu, director ANM. Cu toate acestea, anul 2015 va fi unul călduros: “Nu excludem ca anul 2015 să fie un nou an, posibil cel mai calduros”, a mai adaugat Mateescu.

  

Schimbările climatice afectează aproape toate sectoarele economico-sociale, de la agricultură la turism şi de la infrastructură la sănătate, atrage atenţia ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

“Schimbările climatice au un impact deosebit asupra resurselor de apă, hrană şi energie şi tot ele încetinesc, sau chiar pun în pericol, dezvoltarea durabilă. Costurile inacţiunii sunt din ce în ce mai mari şi de aceea se impune să luăm măsuri imediate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptarea sistemelor ecologice la efectele variabilităţii climatice. Pentru a avea efecte pozitive, adaptarea trebuie direcţionată luând în considerare priorităţile dezvoltării durabile”, spune Gavrilescu.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Început de an cu angajări la Primăria Pașcani

Redacția

Cresc taxele și impozitele pe 2020! Iată ce facilități au fost adoptate!

Marius Parteni

Lucrările de reabilitare la Grădinița Boșteni mai au de așteptat. Documentația tehnică a expirat

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site