NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiectul taberei de la Școala Fântânele se amână

Nici în ultima ședință ordinară a legislativului, desfășurată ieri, 24 mai, nu au fost aprobate proiectele primarului Crăciunescu prin care urma să se înființeze Centrul Educațional în Aer Liber, după modelul și cu investițiile englezilor din Hartlepool și în spațiile Școlii „Ion Creangă”. După un schimb de replici între primar și consilii PSD, toți aleșii au votat amânarea proiectelor pentru următorul legislativ.

Proiectul prevede înființarea unui centru educațional care să pună accent pe socializare prin activitate în aer liber. La tabăra din Marea Britanie, copiii se joacă și învață orientare turistică și tehnici de supraviețuire. Fundația ECHO a încercat implementarea unui proiect similar la Stolniceni, dar după ce au investit 30.000 de euro, parternerul român s-a retras și proiectul nu a fost finalizat.

Dacă, în ședința comisiilor economică și juridică, consilierii PSD au considerat suspectă insistența lui Grigore Crăciunescu de a schimba destinația spațiilor ce aparțin Școlii din Fântânele, ieri aceștia au adus argumente suplimentare. Vasile Haldan a susținut că nu se poate schimba destinația acestor spații, date fiind promisiunile Guvernului Ponta de redeschidere a școlilor și spitalelor închise de executivul democrat-liberal. El a precizat că pășcănenii plecați peste hotare se vor întoarce acasă și vor avea nevoie de școli pentru copii.

Gabriela Nedelcu a spus că închiderea Școlii „Ion Creangă” a avut consecințe negative – copiii din zona Fântânele trebuie să parcurgă kilometri buni pentru a ajunge la alte școli din municipiu, iar mulți dintre ei au abandonat studiile. Ea a adăugat că trebuie militat pentru redeschiderea școlii, chiar fără personalitate juridică. Mai mulți consilieri au fost de acord că proiectul trebuie dus la îndeplinire, dar că trebuie găsită o altă locație.

În replică, Grigore Crăciunescu i-a acuzat pe social-democrați că nu le pasă de copiii pășcăneni și că încearcă să profite în campania electorală. „Spuneți așa: e campanie și n-o aprobăm. O să înțeleg. Nu aprobăm să plece 30 de copii gratuit în Anglia. O să o facem până plec eu, în 2016. Facem ceva pentru copii noștri. Sunt oameni cu suflet mare care vor să ne ajute. Amânăm proiectele”, a spus acesta.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Începe admiterea la facultățile USAMV Iași, fără taxă

Redacția

Guvernul a dat liber la școli experimentale: Noi modele curriculare în acord cu valorile, profilul absolventului și competențele-cheie

Redacția

Conferință omagială Visarion Puiu la Protopopiatul Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site