NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul vrea să revoce metodologia facturării individuale fară a pune nimic în loc! Raportul secretarului lipsește de la proiectul inițiat

Primarul Dumitru Pantazi a uitat ce a promis în campania electorală și continuă să facă pe plac celor de la ApaVItal. Speranța locuitorilor de a putea încheia convenții individuale este spulberată de edilul local, la nici două luni de la alegerile locale.

 

  

 

După ce ARSACIS și operatorul de apă-canal au amenințat că vor contesta legalitatea hotărârii de Consiliu Local prin care se aproba metodologia facturării individuale, acum edilul șef solicită aleșilor locali să revoce această hotărâre.

Motivul oficial invocat de Pantazi este că hotărârea este inaplicabilă din cauza amendamentelor votate de consilierii locali. Acesta însă nu este credibil, deoarece ea poate să fie modificată și completată astfel încât să devină aplicabilă.

În schimb, în urma revocării acestui act, cetățenii afectați de modul de contractare a serviciilor de apă-canal, vor suferi în continuare, deoarece până la aprobarea unei noi metodologii va mai dura cel puțin o lună de zile.

În realitate, nici ApaVital și nici primarul Dumitru Pantazi nu au interes ca această metodologie să fie în vigoare acum. Motivul este unul simplu: se dorește mai întâi aprobarea regulamentului serviciului public de apă și canalizare, proiect ce este afișat pe site-ul municipalității încă din 1 aprilie 2016. Prin acest regulament se aprobă practic și contractul de furnizare a serviciilor la nivel de ARSACIS, iar orice act adoptat de o autoritate locală nu va mai fi luat în seamă de ApaVItal pe motiv că ei operează după un regulament aprobat la nivel de județ.

De menționat, este și faptul că, în mod inexplicabil, proiectul de revocare a hotărârii privind metodologia facturării individuale nu este însoțit de raportul de nelegalitate întocmit de secretarul Primăriei municipiului Pașcani.

Reamintim că această metodologie a fost aprobată în data de 30 mai 2016 și a fost votată de cei 15 consilieri prezenți în sală, adică de PSD, PNL, ALDE și UNPR.

Advertisements

Related posts

Program pentru ridicarea gunoiului vegetal din Paşcani

Ema Roman

În curând va exista un drum expres Paşcani – Suceava în cadrul Master Planului General de Transport al României

Redacția

Salariile angajaților din Primăria Pașcani ar putea crește cu 12%. Funcționarii sunt nemulțumiți, iar protestele vor continua

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site