NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi s-a răzgândit: prețul energiei termice crește cu „doar” 22%!

Primarul Dumitru Pantazi s-a răzgândit în privința majorării prețului la energia termică produsă și livrată de către R.A.G.C.L Pașcani. Dacă în urmă cu o săptămână a propus, iar consilierii locali din PSD și PMP au aprobat fără discuții ca prețul la energia termică să crească cu 50,6%, acesta le cere acum acelorași consilieri locali să aprobe un preț mai mic.

 

 

  

Este vorba de un tarif de doar 322,26 de lei pentru fiecare gigacalorie distribuită populației, față de 399,23 de lei, cât ar fi trebuit facturat de la 1 februarie 2018. Edilul șef își motivează noua propunere de preț raportându-se la „principiile și obiectivele” Legii 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, făcând referire la accesibilizarea prețurilor față de consumatori.

Practic, Dumitru Pantazi atrage atenția aleșilor locali că majorarea cu 50,6% a prețurilor la energia termică pe care au adoptat-o săptămâna trecută la propunerea sa, face prețul neaccesibil populației. Din acest raționament, expus de primar în documentația care însoțește proiectul de hotărâre, reiese că pășcănenii au de unde să plătească noul preț de 322,26 de lei, majorat cu „doar” 22%, acesta devenind unul „accesibil”!

Reamintim că tot săptămâna trecută aleșii locali au aprobat un raport de audit energetic efectuat la RAGCL din care reiese că pierderile tehnologice calculate sunt de 19,49%, în timp ce pierderile reale sunt de 28,4%. Conform legislației în vigoare, acestea trebuie să se regăsească în prețul de producție al energiei termice, iar municipalitatea trebuie să acorde subvenții pentru a face prețul suportabil de populație.

În prezent municipalitate acordă o subvenție de 126,75 de lei pentru fiecare gigacalorie produsă și distribuită de RAGCL. Pentru a păstra prețul actual, municipalitatea ar trebui să majoreze subvenția astfel încât să acopere majorarea de preț. 

Advertisements

Related posts

Beznă în cartiere și la trecerile de pietoni: Primarul se joacă cu viețile pășcănenilor!

Marius Parteni

Fără apă potabilă în comuna Lespezi

Redacția

Societăţile subordonate Consiliului Local mustrate public de edilul şef. RAGCL Paşcani este considerată în „moarte clinică” de către acesta!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site