NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ADR Piatra Neamț explică stadiul cererii de finanțare depusă pentru modernizarea Palatului Cantacuzino

Oficialii Agenției de Dezvolare Nord Est Piatra Neamț au explicat printr-un răspuns la o cerere de informare publică, stadiul în care se află cererea de finanțare depusă de Primăria Pașcani în vederea obținerii unei finanțări europene pentru Reabilitarea, Conservarea și Revitalizarea Palatului Cantacuzino – Pașcani și a terenului aferent.

 

 

  

Aceștia au explicat că documentația a fost declarată eligibilă, după analiza conformității. ”În urma primei etape de evaluare, respectiv analiza conformității administrative și eligibilității, proiectul a fost declarat conform și eligibil. Procesul de analiza va continua cu etapa de evaluare tehnico-economică, inclusiv vizita la fața locului. Vizita va fi realizată de către comisia de evaluare formată din experţi independenţi şi reprezentanţii OI Nord-Est  şi va avea drept scop stabilirea concordanţei între situaţia din documentele analizate şi cea din teren”, a susținut Gabriela Bobeanu, șef Birou Regional de Informare din cadrul agenției.

Proiectul va fi declarat „finanțabil” sau „nefinanțabil” doar după analiza completă. ”Declararea proiectului ca fiind „finanțabil” sau „nefinanțabil” poate surveni doar după o analiză completă, respectiv parcurgerea tuturor etapelor de evaluare, astfel încât nu ne putem pronunța anterior derulării tuturor acestor etape cu privire la șansele ca proiectul să ajungă în implementare”, mai spun cei de la Agenția de Dezvoltarea Nord-Est.

Menționăm faptul că acest proiect a fost întors către Consiliul Local în luna octombrie a anului trecut. Atunci cei de la Piatra Neamț au constatat peste 30 de neconformități în prima cerere de finanțare depusă de Primăria Pașcani.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Laura Pașcu l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi că a umilit-o, i-a vorbit urât și a amenințat-o cu schimbare din funcție dacă „mai câștigă cine decide ea” achizițiile publice! (Video)

Răzvan Grecu

ApaVital cere despăgubiri în instanţă de la păşcăneni

Redacția

Licitație cu atenționare pentru deszăpezirea drumurilor judeţene: sarea pusă pe zăpada din trafic poate fi periculoasă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site