RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primarii, iertați de la reforma bugetară. Ce nou compromis ar urma să fie între Guvern și aleșii locali

Primarii de comune și cei de orașe sunt pe cale să obțină o nouă victorie în cazul legii privind reforma bugetară, în condițiile în care pe lângă aspectele de personal de cabinete, acum Guvernul ar vrea să nu mai limiteze fondurile pentru evenimente la nivel local.

Legea pe care Guvernul își va angaja răspunderea nu prea îi afectează pe primari FOTO Mediafax

Legea pe care Guvernul își va angaja răspunderea nu prea îi afectează pe primari FOTO Mediafax

„Întotdeauna intervin schimbări. Eu încă nu mi-am asumat răspunderea. Luni de dimineață, la ora 9.00, voi avea din nou o întâlnire cu ministrul Finanțelor, pe tot calupul din lege”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, întrebat, vineri, despre posibilitatea unor noi modificări ale proiectului aflat în transparență publică.

  

Potrivit informațiilor „Adevărul”, în urma insistențelor aleșilor locali, dar și pentru a face pe plac UDMR, din partea de măsuri privind bugetarii va fi scoasă măsura care prevede că nu pot depăși cheltuielile pe capitolul bugetar „Cultură, Recreere și Religie” 2,5% din veniturile proprii realizate în anul fiscal precedent. De altfel, în forma aflată în transparență publică, era și o nuanță, adică în cei 2,5% nu erau calculați banii pentru activități sportive sau de cultură.

Atât organizațiile asociative,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ucraina: Boris Johnson îl acuză pe Putin că amenință „securitatea întregii Europe”

Redacția

Ciucă, la 32 de ani de la izbucnirea Revoluţiei: Democraţia s-a dobândit cu sânge şi avem datoria să nu uităm. Să nu irosim şansa de a fi scăpat de totalitarism

Redacția

DigiSport: A plătit 10 milioane de euro pentru o „bestie” unică și a făcut-o „praf”! Imaginile vorbesc de la sine

Redacția
Încarcă...