RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce nu recunoaște România independența Kosovo. Explicațiile oficiale ale diplomației de la București

MAE a explicat într-un răspuns pentru „Adevărul” că statul român nu recunoaște suveranitatea Kosovo pentru modul în care a ales să-și declare independența, iar poziția aceasta a fost asumată de conducerea de la București atât printr-o declarație a Parlamentului, dar și la nivel de CSAT.

România a decis din 2008 să nu recunoască independența Kosovo FOTO Shutterstock

România a decis din 2008 să nu recunoască independența Kosovo FOTO Shutterstock

Partida de fotbal dintre România și Kosovo, din 12 septembrie, a fost întreruptă pentru aproape 45 de minute, după ce gruparea de ultrași „Uniți sub Tricolor” au afișat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan. Jucătorii naționalei oaspete au părăsit terenul în minutul 18, arbitrul a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu”, iar partida a fosst reluată după ce bannerul a fost îndepărtat.

  

UEFA a decis ca partida României cu Andorra, din 15 octombrie, să nu fie deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit, organizaţi în grupuri școlare sau prin cluburile de fotbal. De asemenea, Federația Română de Fotbal a primit o amendă de 52.000 de euro. 

Raportarea la Kosovo e un subiect sensibil pentru români, mai ales datorită bunei relații cu Serbia. „Adevărul” a solicitat mai multe răspunsuri de la Ministerul Afacerilor Externe pe tema Kosovo,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Palatul Victoria, iluminat în roşu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Redacția

Iohannis pleacă la începutul lunii decembrie în Dubai. La ce eveniment participă șeful statului SURSE

Redacția

Platforma Digisport.ro a fost lider absolut la categoria „Sport” din România, cu peste 1 miliard de afișări în 2022

Redacția
Încarcă...