NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii din judet, amenintati cu amenzi drastice

Primariile din judetul Iasi au fost luate din nou la puricat de autoritatile judetene pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile privind Legea 165/2013, legata de inventarierea suprafetelor de teren.

Judetul Iasi este pe ultimul loc in tara in privinta inventarierii terenurilor, cu toate ca autoritatile locale au fost amenintate in mai multe randuri cu amenzi drastice daca nu reusesc sa duca proiectul la bun sfarsit. In aceste zile, conducerea Prefecturii Iasi a convocat primarii din judet pentru a se vedea stadiul finalizarii inventarierii terenurilor. Daca inventarierea terenurilor nu va fi gata la timp, primarii se pot alege cu amenzi uriase.

Ieri, la Prefectura au fost prezenti primarii din Andrieseni, Aroneanu, Barnova, Bivolari, Ciurea, Dobrovat, Dagata, Draguseni, Dumesti, Golaseti, Grajduri, Holboca, Horlesti, Iptale si Letcani. Tot ieri, au trebuit sa dea cu subsemntaul si primarii din Madarjac, Mironeasa, Miroslava, Mogosesti, Movileni, Popesti, Probota, Popricani, Rediu, Romanesti, Scanteia, Scheia, Schitu Duca, Sinesti si Tansa, dar si cei din Tibana, Tibanesti, Tiganasi, Tomesti, Trifesti, Tutora, Valea Lupului, Victoria, Vladeni, Voinesti, Al. I. Cuza, Baltati, Braesti, Butea si Ciohorani.

Pentru astazi a fost convocata o noua intalnire cu restul primariilor din judet, iar luni vor trebui sa fie prezenti cei care conduc orasele. “Reprezentarea comunelor si oraselor se va asigura obligatoriu prin primar, impreuna cu secretarul unitatii administrativ-teritoriale si persoana responsabila de fond funciar in cadrul primariei. Municipiile vor fi reprezentate, dupa caz, prin primar sau prin persoana careia i-au fost delegate atributiile de indeplinire a obligatiilor prevazute de Legea 165/2013”, au mentionat reprezentantii Prefecturii Iasi.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Compania ieşeană care croieşte pentru H&M și Zara, afaceri de 23 milioane euro

Redacția

Primăria a solicitat de la Guvern 1,5 milioane lei pentru plata facturii la gaz metan de către operatorul RAGCL

Marius Parteni

Primarii din judeţ, instruiţi pe fonduri europene

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site