RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria nu vrea să facă “lumină” în afacerea ElectroMagnetica! 1,5 milioane euro pentru 16 străzi. Tătăruși, exemplu de bună practică!

Tăcere, acesta este cel mai potrivit cuvânt care poate defini starea celor din Primăria Pașcani, atunci când vorbim de afacerea de 60 miliarde lei, prin care se intenționează să fie reabilitat iluminatul public pe 16 străzi din municipiu.

 

 

  

După ce ieri am prezentat modul în care cei din Primărie au înțeles să pună la cale această afacere, am încercat astăzi, din nou, să discutăm cu oficialii instituției despre studiul realizat de ElectroMagnetica. “Nici un răspuns”, acesta este rezultatul demersului nostru. Toți din Primărie tac, dar lucrează în secret la documentațiile pe baza cărora se vor face cărțile pentru societatea ElectroMagnetica.

Vă reamintim că pentru 16 străzi din municipiu, din bugetul public, au urma să fie cheltuiți aproximativ 1,5 milioane euro pentru lucrări de modernizarea a iluminatului public. Străzile sunt:  Gării, Grădiniţei, Moldovei, Nicolae Iorga, Mârzasca, Sportului, Mihail Kogălniceanu, Ştefan cel Mare, 1 Decembrie, Republicii, Ceferiştilor, Dragoş Vodă, Crinilor, Stadionului, Eugen Stamate şi Vatra. 

Precizăm faptul că la Tătăruși, administrația locală a implementat un proiect unic în ţară pentru creşterea eficienţei energetice. Investiţia a presupus modernizarea a 443 de stâlpi de iluminat public atât cu panouri fotovoltaice, cât şi cu generatoare eoliene. Cele două tipuri de sursă de energie vor aduce economii la bugetul comunei de până la 40.000 de lei pe an. Proiectul a avut o valoare de 5,2 milioane de lei, din care Uniunea Europeană a rambursat 3,8 milioane de lei. 

Related posts

Ședință ordinară de CL Pașcani, 31 mai (VIDEO)

Redacția

Reprezentanţii Primăriei şi ApaVital se întâlnesc mâine la Paşcani pentru a discuta despre contractarea serviciilor de apă şi investiţii

Marius Parteni

Microbuze pentru Școala Specială Pașcani și ”Trinitas” Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...