RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Învăţătorii nu vor mai face ore de Educaţie Fizică! Locul lor va fi ocupat de profesorii de specialitate

Veşti bune pentru învăţământul ieşean. Una dintre marile probleme cu care seconfrunta zona noastră, a fost rezolvată. Discuţiile s-au purtat la Ministerul Educaţiei,  săptămâna trecută. Atunci, judeţul Iaşi a obţinut 185 de norme didactice pentru predarea orelor de Educaţie Fizică de la ciclul primar, de către profesori de specialitate.

 

 

  

 

“În sfârşit, una dintre marile probleme ale Iaşului s-a rezolvat. Delegaţia Inspectoratului Şcolar care a plecat la Minister, săptămâna trecută, a obţinut 185 de norme didactice pentru predarea orelor de Educaţie Fizică de la ciclul primar, de către profesori de specialitate. Începând cu anul şcoalr 2017-2018, orele de Educaţie Fizică de la ciclul primar, vor fi predate de profesorii de specialitate.  Sunt 185 de norme în plus pentru judeţul Iaşi. Asta nu înseamnă că vom avea 185 de profesori. Avem deja profesori de Educaţie Fizică în şcolile noastre, o parte vor intra în catedrele colegilor deja existenţi, iar pentru celelalte norme se vor căuta soluţii şi vom aduce profesori calificaţi, astfel încât să respectăm legea”, a declarat Mirel Pristavu, preşedintele Sindicatului Învăţământ „Spiru Haret”.

Preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret a precizat că negocierile cu Ministerul vor continua şi pentru reducerea normelor cu două ore la profesorii care au 25 de ani vechime gradul I.

“Rămâne o problemă în litigiu, reducerea normelor cu două ore la profesorii cu 25 de ani vechime gradul I. Negocierile vor continua cu Ministerul, pentru că trebuie să ajungem la o soluţie. Este posibil ca aici să fie nevoie de o modificare legislativă”, a mai precizat preşedintele Sindicatului Învăţământ „Spiru Haret”.

 

 

Related posts

Aproape 300 de elevi din județ nu s-au prezentat astăzi la probă scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale

Redacția

Admitere în clasa a V-a Intensiv Engleză, la Școala Garabet Ibrăileanu din ”Târgu Frumos”

Redacția

Doi profesori din Pașcani au participat la un stagiu de perfecționare

Diana Marcu
Încarcă...