NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primăria Lespezi: Prezentarea strategiei de dezvoltare GAL „Siret Moldova”. Iată obiectivele!

Strategia de dezvoltare a Grupului de Acțiune Locală „Siret Moldova” a fost dezbătută ieri, în cadrul unei ședințe, ce a avut loc la sediul Primăriei din comuna Lespezi. Documentul va sta la dispoziția tuturor autorităților, membre ale grupului.

Gheorghe Barău, managerul de proiect din cadrul GAL „Siret Moldova” ne-a precizat:

„Este vorba despre un proiect finanțat prin P.O.C., care are ca scop reducerea numărului de persoane aflate la risc de sărăcie și de excluziune socială, persoane aflate în teritoriul G.A.L. Siret Moldova. G.A.L. Siret Moldova este un parteneriat public privat constituit la nivelul a șapte comune, respectiv Ceplenița, Cotnari, Todirești, Hărmănești, Valea Seacă, Vânători și Lespezi”.

Sunt și alți parteneri în cadrul acestui proiect după cum au explicat organizatorii:

  

„În cursul anului trecut împreună cu alți trei parteneri am aplicat pentru finanțarea Programului Operațional Competitivitate. Ceilalți parteneri sunt Primăria Cotnari, Școala Profesională Ștefan cel Mare Cotnari, Fundația Corona Iași. Am obținut finanțare pentru implementarea acestui proiect, iar scopul proiectului este reducerea numărului de persoane aflate la risc de sărăcie sau excluziune socială așa cum prevede și ghidul solicitantului pe P.O.C. 52”, mai susține managerul de proiect.

Grupul țintă vizat reprezintă un număr de 250 de persoane de la nivel de teritoriu G.A.L Siret Moldova, 125 de copii și 125 de persoane adulte. Toate persoanele vor beneficia de servicii sociale și alte tipuri de servicii în funcție de necesitățile fiecărui grup. Dacă vorbim de copii, grupul va fi format din 25 de copii care frecventează centrul de zi din comuna Cotnari și alți 100 de copii de la nivel de teritoriu G.A.L Siret Moldova, iar activitățile se vor desfășura cu precădere la Școala Cotnari și la centrul de zi.

Advertisements

Related posts

Tinerii din Heci dau dovadă de spirit civic. Aceștia au curățat zona din fața Căminului Cultural

Iulia Atodiresei

Microbuz nou pentru elevii de la Școala Mircești

Oana Cordoneanu

Moșu’ Nică, parte a istoriei țării noastre, sărbătorit astăzi la împlinirea unui secol de viață! (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...