NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exclusiv: Un politician pășcănean inculpat în dosarul lui Chirica de la Iași

Unul dintre cei 15 acuzați din dosarul care a zguduit capitala județului Iași, este pășcăneanul Valerică Andronache. Acesta este acuzat de fals sub semnătură privată din postura de inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Speța începe în 2005, când între Consiliul Local şi SC Delta Press Investment SRL, societate administrată de Violeta Asimionesei, a fost încheiat un contract de asociere în participaţiune. Muncipiul Iași contribuia cu o suprafaţă de 1.351 mp, fosta terasă „Zoiosu” din Sărărie, pe care o atribuia în folosinţă firmei. Aceasta din urmă trebuia să construiască un sediu de firmă şi spaţii de cazare tip pensiune. O zecime din profitul anual al afacerii private, dar nu mai puţin de 4.000 de euro anual, urma să revină municipalităţii. Modalitatea prin care municipalitatea ar fi putut obţine un beneficiu maxim ar fi fost organizarea unei licitaţii pentru concesionarea terenului, dar asocierea în participaţiune nu este interzisă de lege.

După 14 ani, în locul pensiunii a fost construit un bloc. La recepția acestei investiții a participat și un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Din această funcție, în primăvara anului 2019, Valerică Andronache a semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, care atesta că autorizaţiile şi proiectele tehnice au fost respectate. Comisia, în care îşi aveau reprezentanţi beneficiarul, Primăria şi Inspectoratul în Construcţii a constatat că pe Sărărie se construise o „pensiune” de toată frumuseţea. Deși la acea dată, se semnaseră deja două antecontrate de vânzare a unor apartamente.

  

Valerică Andronache a fost viceprimar al municipiului Pașcani și șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Iași.

Advertisements

Related posts

Rezultate licitație pentru spații comerciale din piețe

Ema Roman

Treabă de mântuială girată din Primărie! Noul sediu al Bibliotecii Municipale blocat din cauza sursei de căldură

Marius Parteni

RAGCL speră la un ajutor guvernamental. Debitorii în atenția membrilor CA (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...