NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria apelează la împrumut pentru montarea centralelor în unitățile școlare și demararea unor investiții

Administrația locală recunoaște că nu are bani pentru a pune în aplicare planul de investiții pentru anul 2019, care cuprinde inclusiv montarea de centrale termice proprii la grădinițe, școli și celelalte instituții publice. O dovadă este declarația administratorului public Gică Zanet, făcută în plenul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

 

Zanet a spus că după adoptarea proiectului de Buget Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții pe 2019, se vor realiza proiectele  pentru stabilirea indicatorilor tehnico-economici pe fiecare unitate în parte.

“Când vom avea hotărârile finale, vom apela la împrumut. Va fi unul de la trezoreria statului, cu dobândă mică, pentru a realiza aceste investiții și ce ne-am mai propus”, a subliniat Gică Zanet, administratorul public al municipiului.

Afirmațiile acestuia au venit ca urmare a intervenției consilierului Claudiu Bodoașcă, care a întrebat dacă este timpul fizic pentru realizarea proiectelor și studiilor, ținând cont că regia locală nu mai poată furniza agent termic și apă caldă .

“Cred că ar trebui să menținem în acest an sistemul funcțional, pentru a putea fi pus în funcțiune dacă nu reușim să montăm centrale termice la școli. Să avem varianta de rezervă”, a spus consilierul PNL, Claudiu Bodoașcă.

Despre contractarea unui împrumut a vorbit și primarul Dumitru Pantazi, într-o recentă apariție publică. Acest demers va oferi posibilitatea administrației locale să realizeze o parte din investițiile promise, în acest an preelectoral.

  

Advertisements

Related posts

16 noi autorizații de taxi pentru șoferii pășcăneni. Vezi cine sunt solicitanții

Ema Roman

Pașcani, 31 august: Ședință ordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția

Utilaje stricate la Eco Salubritate. Angajații vor lucra în două schimburi

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site