NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primar agresat și amenințat în timp ce se ocupa de curățenia localității

Primarul Vasile Baciu a fost agresat si amenintat cu moartea in timp ce coordona o actiune de curatenie pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza. In urma agresiunii, unul dintre angajatii primariei a fost internat

Un primar a fost agresat de o banda de batausi chiar in timp ce coordona o actiune de curatenie pe raza comunei. Sambata, 18 ianuarie, primarul comunei Alexandru Ioan CuzaVasile Baciu, se afla in satul Scheia pentru a coordona curatarea albiei raului Mihailei, un afluent al Siretului. 

  

Operatiunile de curatenie se efectuau cu ajutorul persoanelor care beneficiaza deajutoare sociale si trebuie sa munceasca in folosul comunitatii. In momentul respectiv, alaturi de Constantin Popescu, viceprimarul comunei, se afla la fata locului Vasile Bursuc, un angajat al primariei, si aproximativ 30 de oameni ce lucrau pentru a-si face norma de munca in folosul comunitatii. Lucrarile de curatare a raului au inceput la ora 8.00 dimineata, iar la ora 14:30, patru indivizi au venit si i-au atacat. Vasile Bursuc a fost, pe langa primar, tinta agresiunii lor. Dupa ce a fost lovit in cap si si-a pierdut cunostinta, s-a trezit in rau, iar unul dintre agresori incerca sa il inece. 

„Vineri seara, am fost sunat si amenintat, sa nu merg la rau sa lucrez, ca altfel voi fi ucis. Nu imi amintesc nimic concret, am fost lovit in cap, iar apoi m-am trezit in rau, unul dintre ei imi spunea ca voi muri si incerca sa imi tina capul in apa, nu cred ca am trait asemenea frica in viata mea”, declara Vasile Bursuc, una dintrevictime.

In urma incidentului, a fost apelat numarul de urgente 112 si un echipaj de la politia din Pascani a venit la fata locului. O ambulanta l-a dus pe Vasile Bursuc la spitalul din Targul Frumos, iar mai apoi la Iasi, unde a fost internat. „Sambata am continuat actiunea de curatare a raului, pe care am inceput-o vineri. Cu o zi inainte am observat cum la un moment dat, doi oameni trimisi de Ion Cazanel, consilier local in comuna Alexandru Ioan Cuza, ne studiau, insa nu mi-am imaginat ceea ce urma sa se intample. A doua zi, la ora 14:30 discutam cu viceprimarul Popescu Constantin si cu Vasile Bursuc, cand pe neasteptate, Leonard Cazanel, fiul lui Ion Cazanel, Vlad Petronel si Georgel Ardeleanu ne-au atacat. In acel moment, eu am cazut, iar Vasile Bursuc a fost lovit in cap si a ramas inconstient. M-am ridicat si am reusit sa-l imobilizez pe Vlad Petronel, insa in tot acest timp, desi inconstient, Vasile Bursuc era lovit cu salbaticie de Georgel Ardeleanu si Leonard Cazanel. Acestia l-au lovit fara incetare aproximativ 10 minute, ca mai apoi sa-l impinga in apa, unde au incercat sa il inece. Am reusit intr-un final sa-i indepartez cu ajutorul viceprimarului, insa agresiunile au continuat. Leonard Cazanel a luat o drujba, proprietate a primariei, si a aruncat-o de pamant. In tot acest timp am reusit sa sun la 112, iar cand au ajuns cei de laSMURD cu o ambulanta, cei trei agresori, alaturi de Ion Cazanel, au incercat sa o opreasca. Abia cand au realizat ca un echipaj de politie este pe drum s-au oprit din agresiune si au plecat. Ion Cazanel mi-a spus ca data viitoare ambulanta va veni dupa mine, si ca atunci voi fi ucis”, a declarat Vasile Baciu.

Vasile Bursuc are doi fii in varsta de 11 si 15 ani. Sotia nu lucreaza, doar salariul sau fiind singura sursa financiara a familiei. Momentan el este internat la un spital din Iasi. Sotia a venit abia ieri sa il vada. „Vreau doar sa stiu ca este bine si ca isi va reveni, il vreau acasa”, a declarat Angelica Bursuc.

sursa bzi.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un sfert din comunele județului Iași vor beneficia de un surplus de bani de la Guvernul României pentru finanțarea unor proiecte noi

Redacția

Un blestem teribil a cuprins comuna Alexandru Ioan Cuza

Redacția

Centru turistic la Ruginoasa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site