RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa amenință ApaVital că va sista săptămâna viitoarea preluarea apelor uzate de la trei companii din Pașcani! Din 23 martie se sistează epurarea total!

Vești proaste pentru trei companii din Pașcani. Războiul dintre municipalitate și ApaVital afectează nu numai cetățenii, dar și agenții economici. În această situație se află unii dintre cei mai mari contribuabili la bugetul local și de stat, a căror activități economice sunt amenințate că vor fi sistate începând cu 16 martie 2015.

 RomPak, Kosarom și Romcarn Prod sunt victime colaterale a divergențelor de pe marginea semnării contractului de epurare a apelor uzate dintre operartorul local Prest Serv Apa și ApaVital. Cel dintâi a transmis astăzi o notificare către operatorul ieșan prin care-l înștiința că dacă nu semnează contractul pentru epurarea apelor uzate deversate în stația de epurare, începând cu data de 16 martie vor bloca preluarea acestor ape de la cei mai importanți clienți ai ApaVital: RomPak, Kosarom și Romcarn Prod.

  

“După ce ne-a fost aprobat prețul în Consiliul Local le-am trimis contractul, dar nu au dat nici un semn. Pe 6 martie prin intermediul unui executor le-a trimis suma de bani care ne-o datorează pentru serviciile de epurare, dar se pare că nu sunt interesați de rezolvarea problemei. Săptămâna viitoare îi vom acționa în judecată. Dumnealor susțin că nu au nici un fel de responsabilitate legat de serviciile de epurare. Le-am transmis că nu pot face servicii de canalizare, fără să fie interesați unde deversează apa“, ne-a declarat Aristotel Katzighera, directorul general al PSA Pașcani.

Mai mult, această măsură va fi aplicată, conform documentului citat, și către ceilalți clienți ai ApaVital din Pașcani, începând cu data de 23 martie 2015. Cum operatorul județean fără epurarea apelor nu are cum să furnizeze acest serviciu, în două săptămâni Pașcaniul va rămâne fără apă.

Purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache, a refuzat să comenteze această situație transmițând următorul răspuns: Activitatea de epurare a fost delegată de UAT Pașcani către Prest Serv cunoscând implicațiile generate de o exploatare neunitară a acestor tipuri de servicii (apă-canalizare-epurare). Întrucât în această abordare decident nu a fost APAVITAL,  vă rugăm să obțineți un răspuns de la părțile contractante ale serviciului de epurare, părți care au răspunderi exclusive în privința efectelor care pot apărea ca urmare a  gestionării de către operatorul local a procesului de epurare. Dacă epurarea ar fi fost gestionată de APAVITAL nu ar fi existat niciunul din riscurile menționate în adresă”.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Campanie de împădurire în comunele din zona Pașcaniului

Teona Gherasim

HARTĂ: Grosimea stratului de zăpadă din județul Iași

Redacția

Lista primăriilor care primesc bani după votarea bugetului de stat. Pentru tot judeţul vor fi peste 12 milioane de lei

Redacția
Încarcă...