RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

2400 lei găsiți pe o uliță predați Poliției din Stolniceni Prăjescu de un bătrân cu frică de Dumnezeu

Un bărbat de 67 de ani din satul Brătești merită toată aprecierea semenilor. Omul a găsit pe stradă o sumă de bani, pe care a predat-o Poliției. Chiar dacă nu este deloc bogat, nu s-a gândit nici un moment să îi păstreze pentru el.

 

Aurel Moțcu a găsit pe data de 14 ianuarie o sumă de bani pe ulița satului. Cărase niște gunoi cu căruța spre o fundătură din sat, iar la întoarcere s-a cinstit cu un vecin care sărbătorea Anul Nou pe vechi. Când să plece spre casă omul a zărit în zăpadă mai multe bancnote.

  

Banii erau în zăpadă. I-am strâns de pe jos fără să îi număr. Le-am spus unor vecini care treceau prin zonă ce am găsit. Ei credeau că glumesc. Unul îmi spunea să merg la birt să le dau o bere că sigur am luat pensia. Am sunat la 112, iar doamna de acolo a spus să merg să îi predau Poliției. M-am pornit spre un magazin, să îl rog proprietar să sune la șeful de post. În cele din urmă i-am predat Poliției pe proces verbal“, a susținut Aurel Moțcu.

Abia când a venit Poliția omul a văzut și el câți bani erau: 2400 de lei. Ne’a Aurel trăiește împreună cu soția sa în Brătești. Singurul venit al lor este pensia bărbatului de 730 lei pe lună. Soția mai vinde și ea produse de origine animală pentru a mai face rost de bani. Cu toate greutățile sunt doi oameni extrem de gospodari.

Nu s-ar gândi niciodată să profite de răul altuia, deși alți vecini i-au tramsmis că nu ar fi procedat așa. Când a găsit banii, ne’a Aurel s-a dus cu gândul imediat la vreun sărman din sat, care suferea că nu-i mai are.

M-am gândit că o fi vreun vecin care a vândut un animal, sau un altul care voia să cumpere. Apoi, și eu știu cât de greu este să te chinui cu creșterea lor. Alții mi-au zis că sunt prost că i-am predat. Mă întrebau dacă m-a văzut careva când i-am găsit. Le-am răspuns că Cel de Sus m-a văzut. Eu am chemat Poliția să îl găsească pe proprietar“, ne-a mai spus Aurel Moțcu.

În urmă cu o săptămână, polițiștii din sat au predat banii familiei celui care i-a pierdut. Este vorba despre un localnic care lucrează ca șofer în străinătate. Inspectoratul Județean de Poliție apreciază și încurajează asemenea fapte.

Banii au fost predați celui care i-a pierdut. Polițiștii apreciază și încurajează asemenea fapte ale cetățenilor“, ne-a declarat Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.         

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

   

Related posts

Mesaj inedit la intrarea în birou a primarului din Moțca

Redacția

Bătaia tradiţională de Anul Nou de la Ruginoasa, supravegheată de poliţişti, jandarmi şi ISU

Redacția

Licitație pentru modernizarea școlii gimnaziale din Topile

Redacția
Încarcă...