RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele Republicanilor (LR, centru dreapta) Eric Ciotti, exclus din partid, după anunțarea unui acord cu Reunirea Națională (RN, dreapta populistă/extremă) în vederea alegerilor parlamentare anticipate din Franța

Biroul Politic al LR l-a exclus în unanimitate pe Ciotti, la scurt după ce acesta a anunțat marți în mass-media alianța cu partidul condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella.

„Ducând negocieri secrete, fără a consulta familia noastră politică și militanții, Éric Ciotti este în total dezacord cu statutul și cu linia adoptată de LR”, a declarat Annie Genevard, care asigură interimatul de la excluderea lui Ciotti, citată de BFM-TV.

„Convingerea noastră este că Franța are nevoie de o voce puternică și independentă, distinctă de impotența „în același timp” și de saltul în necunoscut al RN”, a mai spus ea, adăugând că „partidul LR va prezenta candidați poporului francez într-o manieră clară și independentă, refuzând să se lase antrenat în politica de partid și în alianțe nefirești”.

„Sunt și rămân președintele grupării noastre politice, ales de membri. Întâlnirea organizată în această după-amiază s-a desfășurat cu încălcarea flagrantă a statutelor noastre”, a scris el într-un comunicat. Niciuna dintre deciziile luate în cadrul acestei reuniuni nu are consecințe juridice. Ea poate avea consecințe penale”, a declarat Ciotti într-un comunicat.

  

Măsura excluderii a urmat la numai câteva ore după ce în dimineața de miercuri președintele Emmanuel Macron a denunțat într-o conferință de presă specială acordul anunțat de Ciotti cu RN.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum reacționează primarul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar: „Săraca de ea, nu știa de capul ei

Redacția

Bucureștioara, pârâul din București îngropat și uitat. A fost acoperit, în timp, de clădiri și era poreclit la fel de neprietenos cum îi era mirosul

Redacția

Primele pensii speciale pe care Puterea le vrea eliminate

Redacția
Încarcă...