RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Germania, proiect pentru o revenire la serviciul militar național / Ministerul Apărării preconizează înrolarea a cel puțin 5.000 de soldați noi anul viitor

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a dezvăluit miercuri un proiect pentru o revenire la serviciul militar național, cu o birocrație stufoasă, ca răspuns la previziunile potrivit cărora Rusia și-ar putea reconstitui forțele în termen de cinci ani pentru a lansa o nouă ofensivă europeană, relatează Politico.

Planul lui Pistorius, care este acum studiat de legislatori și de partenerii de coaliție ai ministrului, va cere tuturor bărbaților de 18 ani – planificatorii anticipează 400.000 anual – să completeze un chestionar. Dintre aceștia, aproximativ 40.000 vor fi aleși pentru a fi supuși unui examen medical, iar 10.000 vor fi ulterior autorizați pentru pregătirea de bază.

Pistorius dorește să acționeze rapid și să înroleze cel puțin 5.000 de soldați noi anul viitor, dar, în loc să se grăbească să trimită trupe în serviciul activ, el propune mai întâi să pună statul în formă pentru a putea angaja, instrui și găzdui recruți la scară largă.

„Este un început”, a spus Pistorius cu modestie despre planul său, care va costa inițial 1,4 miliarde de euro. „Punem la punct procesele de recrutare pentru a ne mări efectivele de trupe”.

  

Când Războiul Rece s-a încheiat, la începutul anilor 1990,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ţări musulmane critică arderea Coranului în Suedia, ţară care condamnă la rândul său ”provocările islamofobe”

Redacția

Prețuri în România: Volkswagen Golf facelift, de la 23.370 €

Redacția

Lukaşenko anunţă peste 20 de arestări după sabotarea unui avion rusesc de spionaj în Belarus / Principalul suspect, un bărbat cu cetăţenie rusă şi ucraineană, care lucrează pentru serviciile speciale ucrainene

Redacția
Încarcă...