NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Albaniei: Rusia ar fi mulțumită de izbucnirea unui nou conflict în Balcanii de Vest

Premierul Albaniei, Edi Rama, a declarat că Moscova alimentează un nou conflict în Balcanii de Vest, că periclitează pacea fragilă și că Moscova ar fi mulțumită dacă în regiune ar izbucni un nou conflict, transmite Rador.

„Ați auzit de câte ori (președintele Rusiei, Vladimir) Putin evocă Kosovo în discursurile lui? Rostește Kosovo, Kosovo, Kosovo… Șeful de la Kremlin amintește de cea mai dureroasă problemă nerezolvată din Balcani și face totul pentru a aprinde fitilul” – a declarat Rama pentru cotidianul german „Der Spiegel”, adăugând că simpatiile pentru Moscova sunt puternice în Serbia și entitatea sârbă din Bosnia și Herțegovina, Republica Srpska.

„80% dintre sârbii ortodocși au o bună părere despre Putin și consideră că acesta în Ucraina doar își arată dinții față de Occident, dacă se poate spune așa”, a declarat Rama, adăugând că în Balcanii de Vest populația este împărțită în două – unii îl sprijină pe Putin, alții sunt împotriva lui.

Advertisements

Premierul Albaniei a reiterat că „decizia privind independența Kosovo a fost corectă”. „La urma urmei, acum există un proces de pace și conciliere, deși acest proces va dura mult timp” – a declar

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

De la ce număr de infectări pe zi se impune reintroducerea restricțiilor. Anunțul ministrului Sănătății

Redacția

Nicușor Dan anunță că încă negociază cu USR, PNL și PMP pentru noul preț al gigacaloriei în București / Nu e un proiect de hotărâre pe ordinea de zi, dar primarul spune că va face ”tot ceea ce e omenește posibil pentru ca bucureștenii să fie cât mai puțin afectați de creșterea costurilor”

Redacția

Dan Vîlceanu confirmă că liberalii se întrunesc în ședință, înainte de consultările cu Iohannis, și spune că „orice e posibil” legat de posibilitatea ca varianta PNL să fie alta decât Florin Cîțu pentru funcția de premier

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site