RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Posibil caz de incompatibilitate la Pașcani. O societate, unde fiul unui consilier este administrator și asociat, are afaceri cu unitățile de învățământ

La nici trei luni de zile de la constituirea legislativului local unul din cei 19 membri este suspect de incompatibilitate. O societate, la care fiul unui consilier local este asociat și administrator, a efectuat în această vară lucrări de dezinsecție și deratizare în unitățile de învățământ din municipiul nostru. Este vorba despre societatea Lupu Vet SRL Iași, care îi are ca acționari pe Mihail și Mariana Cantemir, iar din data de 7 iunie 2010 și pe Gabriel Bogdan Crăciun, fiul consilierului PDL Emil Crăciun.

 

 Potrivit Monitorului Oficial numărul 3127 din data de 19 iulie 2010 fiul alesului local a preluat 50% din acțiunile societății Lupu Vet SRL, valoarea acestora fiind de 100 lei.

  

Această societate a efectuat în vară lucrări de dezinsecție și dezinfecție în majoritatea unităților de învățământ din municipiul Pașcani. Printre acestea Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Colegiul Tehnic CF Unirea, Liceul Teoretic Miron Costin, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, etc. Procedura de achiziție a fost selecția de oferte, iar lucrările au fost executate pe baza unor contracte.

 Consilierul local Emil Crăciun nu crede că s-ar afla în incompatibilitate. El a declarat jurnaliștilor noștri că fiul său s-a retras din această societate. A menționat totuși că se va interesa la Primărie să vadă dacă în asemenea condiții este incompatibil.

 Potrivit legii 161/2003 incompatibiitatea unui ales local intervine și în situația în care societățile la care soțul sau soția respectivului ales local, precum și rudele de gradul I, derulează afaceri cu Primăria sau instituțiile subordonate Primăriei sau Consiliului Local. La Pașcani sunt de acum celebre demisiile lui Toader Burțilă ori Gică Zanet, care în anul 2007 au renunțat la mandatele de ales local din aceste condiții.         

Mircea Zuzan, secretarul Pirmăriei Pașcnai, nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cetățenii de pe strada 24 Ianuarie, din Gâștești, disperați de condițiile în care trăiesc!

Marius Parteni

ANM: Vreme oscilantă în următoarele două săptămâni. Precipitaţii prognozate în aproape tot intervalul

Redacția

Priceput primar! Pantazi nu are habar cum facturează EcoSalubritatea, serviciile către pășcăneni

Marius Parteni
Încarcă...