NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD și PMP au mărit cu 37% salariile șefilor din Primărie! PNL s-a opus, Laura Pașcu a făcut plângere prealabilă!

Majorarea salariilor din Primăria municipiului Pașcania a creat nemulțumire, în randul angajaților municipalității. Decizia a fost luată săptămâna trecută, în Consiliul Local, la propunerea primarului Dumitru Pantazi, iar funcționarii publici acuză că edilul a mărit discriminatoriu salariile.

Astfel, într-o plângere prealabilă împotriva hotărârii amintite, Laura Pașcu arată că șefii din Primărie și din instituțiile subordonate, adică din corpul personalului contractual, au primit majorări salariale de până la 37%, în timp ce funcționarii publici au primit doar 12% la salariu.

Conform plângerii prealabile transmisă aleșilor locali, șefii de servicii și de secții au primit o majorare de salariu în valoare de 1.900 de lei, iar directorii adjuncți, contabilii și inspectorii șef adjunct primesc cu 1.800 de lei în plus față de luna anterioară.

Și directorii, șefii de serviciu și inspectorii șefi au avut parte de o majorare de salariu, chiar dacă mai mică, destul de însemnată totuși: 900 de lei.

Aceste majorări salariale au fost decise prin votul consilierilor PSD și PMP, cei din PNL preferând să nu voteze proiectul de hotărâre. De altfel, liderul opoziției, Marius Pintilie a arătat că liberalii susțin ca majorările salariale să țină cont și de îndeplinirea criteriilor de performanță, în sensul că cine își face treaba să primească bani mai mulți, iar cine nu se achită de îndatoriri să rămână cu același salariu.

Considerăm că o majorare a salariilor, așa la grămadă, nu este potrivită. Ne-am fi dorit o majorare a salariilor care să țină cont și de niște criterii de performanță. Eu sunt convins că la Primăria Pașcani sunt oameni care-și fac treaba, dar sunt și oameni care nu-și fac treaba. Așa că cei care nu-și fac treaba ar trebui să rămână la salariul pe care îl au acum, iar cei care muncesc și-și fac treaba ar trebui să aibă salariile mai mari” , a atras atenția Marius Pintilie.

Advertisements
Loading...

Related posts

ANAF ar putea fi obligată să-i consilieze pe contribuabilii pasibili de sancțiuni

Redacția

Aviz favorabil pentru programe anuale de expertizare a imobilelor cu risc seismic

Ema Roman

Concurs la Primăria Tg.Frumos pentru ocuparea postului de director la Termoserv Salub

Redacția
Încarcă...