RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Le vine mintea la cap? Consilierii locali chemați mâine să li se prezinte din nou proiectul unui centru educațional în stil englezesc!

Consilierii locali sunt invitați mâine la Primărie pentru a se întâlni cu o delegație din Anglia care dorește să implementeze pe raza municipiului un proiect educațional. Este vorba despre fundația ”ECHO” din Anglia care cere un spațiu pentru a înființa un Centru Educațional.

Aceasta este a doua încercare a acestei fundații de a deschide un centru educațional la Pașcani. În luna mai a acestui an consilierii PSD s-au opus acestei inițiative invocând tot felul de motive.Vasile Haldan, consilier PSD, a catalogat la acea vreme, această inițiativă ca fiind una suspectă.

Pentru acest centru educațional a fost propus un spațiu de la Școala ”Ion Creangă” și un spațiu pentru sediu social al fundației în clădirea fostei Primăriei.

  

Acest centru Centru Educațional își propune a fi mai mult decât o tabără. Scopul său este de a oferi posibilități gratuite de recreere și educație non-formală elevilor fără posibilități materiale. Pe lângă activitățile în aer liber sunt săli de lectură, film, muzică sau jocuri diverse care permit dezvoltarea personală și suplimentarea programelor școlare. „Ideea este de a-i învăța pe copii să se comporte și să reacționeze într-un mediu altfel decât cel din familie”, a sintetizat prof. Daniela Simion care a văzut cum funcționează un astfel de centru în Anglia.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Impresii ale elevilor uniriști despre proiectul Erasmus+ care s-a desfășurat în Portugalia

Irina Gherasim

Filolog: „Nu folosiţi niciodată urarea Paşte fericit, decât dacă vă adresaţi unui viţel, care are tot dreptul să pască fericit!”

Redacția

Abandonul școlar, defectul sistemului de învățământ!

Redacția
Încarcă...