NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Plata ratei pentru locuințele magistraților, adoptată de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, o propunere legislativă prin care suma acordată cu titlu de chirie magistraţilor poate fi folosită de aceştia pentru achitarea unei rate sau părţi din rate pe care o plătesc pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Senat -  Palatul Parlamentului FOTO Inquam Photos / George Călin

Plata ratei pentru locuințele magistraților, adoptată de Senat FOTO: Arhivă

Au fost înregistrate 77 voturi “pentru”, 35 împotrivă şi două abţineri.

  

Plenul a încuviinţat amendamentul propus de Comisia juridică de extindere a cadrului de aplicare a legii şi la personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie.

Advertisements
Advertisements

De această prevedere pot beneficia şi magistraţii şi personalul auxiliar care au în derulare contracte de credit ipotecar imobiliar, destinat achiziţionării sau construirii unei locuinţe sau care au încheiat un contract de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe anterior intrării în vigoare a prezenţei legi şi care la momentul contractării îndeplineau condiţiile de compensaţie lunară pentru chirie. Aceste prevederi se vor aplica în cadrul contractelor de credit ipotecar imobiliar doar pentru ratele care vor fi scadente ulterior intrării în vigoare a legii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rafila: Dacă această încetinire se va consolida în zilele următoare, cred că ne îndreptăm rapid spre sfârşitul valului cinci / Şi la noi e tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită

Redacția

Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Senat

Redacția

Emil Boc a anunțat un proiect de lege care să faciliteze unificarea unei comune cu municipiul reședință de județ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site