NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie îi răspunde lui Pantazi, pe tema terenului de sub blocuri: „Am votat doar solicitările ce aveau dreptul de folosință înscris în cartea funciară”

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, i-a răspuns ieri primarului Dumitru Pantazi, într-o filmare postată pe Facebook. Liberalui a explicat principiile după care a votat solicitările de înstrăinare a terenului de sub blocuri.

 

  

Edilul șef l-a acuzat vineri, tot pe Facebook, că a votat după interese personale solicitătile de vânzare a cotei indivize a terenului de sub blocuri.

„Marius Pintilie a uitat când nu a fost de acord cu cota indiviză, cu concesiunile, cu extinderea pieței din zona deal, pentru că avea anumite interese ascunse. În fața camerelor de filmat se comportă ca un cetățean și afacerist perfect, însă realitatea este cu totul alta. Observând declarațiile lui Marius Pintilie care vrea 13 consilieri locali în legislativ pentru a aproba concesiuni și chirie, mă întreb, doar pentru cei care sunt membrii de partid din care dumnealui face parte? Vă amintesc că așa a procedat atunci când au fost proiectele de hotărâre în Consiliu Local pentru concesiuni și vânzări, cote indivize și alte concesiuni pentru agenți economici. Marius Pintilie nu a vrut să aprobe decât numai cui a trebuit”, a acuzat primarul Dumitru Pantazi.

Pintilie a răspuns acestor acuzații explicând că nu a solicitat nimic altceva, decât ca dreptul de folosință a acelui teren să fie trecut în cartea funciară, pentru ca măsurătorile să fie făcute de specialiști.

„În momentul în care au venit cererile de cumpărare a acestei cote indivize, au ajuns la comisii și pe masa consilierilor locali, iar eu am zis că sunt de acord să le vindem oamenilor aceste cote indivize, pentru a deveni proprietari, cu o condiție: să aibă trecută în cartea funciară dreptul de folosință a acelei cote indivize. Nu toate cererile care au venit la Consiliu Local aveau trecute în cartea funciară acest drept de folosință a cotei indivize a terenului de sub bloc. Și atunci am zis, că fără acea înscriere nu putem vota. Pentru că fiecare proprietar dintr-un bloc are câte un procent de folosință a terenului de sub bloc, toate aduntate trebuie să dea 100%. Dacă măsurătorile nu sunt făcute corect, de un specialist care să le ateste în cartea funciară, este posibil să te apuci să vinzi într-un bloc cu 20 de apartamente, la 18 solicitanți și te trezești la urmă, dacă măsurătorile nu sunt bune, că ai rămas fără teren de sub bloc și pentru ultimii doi. Și atunci va trebui să anulezi 18 contracte de vânzare cumpărare ca să faci dreptate și la ceilalți doi. De asta am zis că se votează doar solicitările care au carte funciară. Au fost 7 sau 8 solicitări și le-am votat doar pe cele care aveau specificația în cartea funciară, cele care nu au avut, nu le-am votat”, a replicat pe Facebook, consilierul liberal Marius Pintilie.

Advertisements

Related posts

Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă

Redacția

Se anunță concedieri la stat. Ce posturi se reduc

Redacția

Şedinţa de Guvern programată luna aceasta la Iaşi a fost amânată

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site