RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Premierul Dacian Cioloş, aşteptat la Iaşi să vadă ”pungile de sărăcie” ale județului

El va prezenta primarilor din judeţele Iaşi şi Vaslui memorandu-mul pentru combaterea „pungilor“ de sărăcie din zonă. Subiectul a fost prezentat în exclusivitate, în deschiderea ediţiei de ieri a „Ziarului de Iaşi“ (VEZI AICI). La Iaşi ar putea sosi duminică sau luni, în vizită la Antibiotice SA, şi preşedintele Klaus Iohannis.

 

Iaşul va fi invadat de oficialităţi în această săptămână. Trei ambasadoare, un prim-ministru, un preşedinte şi un fost preşedinte sunt aşteptaţi în aceste zile la Iaşi. Astăzi sunt aşteptate la Iaşi ambasadoarele a trei state din zona Magrebului, într-o vizită de curtoazie. Excelenţele Sale Boutheina Labidi, ambasadoarea Tunisiei, Taous Djellouli, ambasadoarea Algeriei, şi Faouz el-Achchabi, ambasadoarea Marocului, se vor întâlni cu prefectul Marian Grigoraş.

  

În cursul zilei de vineri, poimâine, este aşteptat însă la Iaşi premierul Dacian Cioloş. Reprezentanţii Prefecturii nu au putut confirma ieri prezenţa acestuia în mod oficial, existând posibilitatea ca Cioloş să se oprească la Vaslui. Scopul vizitei este prezentarea către primarii din judeţele Iaşi şi Vaslui a memorandumului adoptat de Guvern privind dezvoltarea unor programe pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economic a locuitorilor din zonele pilot de intervenţie Valea Jiului, zona Roşia Montană – Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova.

Adică exact subiectul pe care „Ziarul de Iaşi“ l-a tratat în deschiderea ediţia de ieri (VEZI AICI). În cazul Moldovei, comunităţile sărace selectate fac parte din judeţele Iaşi şi Vaslui. Dacă se va opri la Iaşi, premierul Cioloş ar urma să se întâlnească dimineaţă cu primarii din cele două judeţe, iar după-amiază, cu oamenii de afaceri din regiune.

Tot vineri, preşedintele PMP, Traian Băsescu, va participa la Casa de Cultură a Studenţilor la lansarea candidaţilor partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ultima vizită la vârf ar putea avea loc duminică sau luni, când la Iaşi este aşteptat preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment organizat de Antibiotice SA.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Solicitările păşcănenilor la audienţele de la Primărie

Ema Roman

Zeci de saci de ambalaje, PET-uri și deșeuri colectate din albia râului Boura-Moțca (FOTO)

Oana Cordoneanu

Anunţul ANAF pentru toate firmele din România

Redacția
Încarcă...