RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Persoanele fără adăpost căutate pe străzile din Pașcani, pentru a fi salvate de ger

Temperaturile extreme înregistrate în ultima perioadă, în special în timpul nopții, au dus la misiuni de patrulare a echipajele de prim ajutor din cadrul subunității de Pompieri Pașcani, pentru identificarea persoanelor fără adăpost, expuse riscului de hipotermie.

  

 

 În urma acestor acțiuni nu au fost depistați oameni ai străzii, însă identificarea celor care vor avea nevoie de ajutor, va continua și în nopțile viitoare.  Dacă sunt găsiți, vor fi luați și duși la Spitalul Municipal Pașcani, într-un salon al Secției de Boli Infecțioase.

 Din păcate, locația a avut de suferit, în trecut, din cauza unor indivizi care au distrus bunurile din salonul unde au fost cazați. În tot acest timp, administrația locală anunță că va oferi adăpost oamenilor străzii într-o locație din piața deal, însă abia la finele lunii ianuarie 2016, în plină iarnă.

 Clădirea căreia i s-a schimbat destinația din zona Piața Deal, urmează să fie modernizată, dotată cu mobilier, refăcute instalațiile termice, sanitare. Vor fi cel puțin 20 de paturi rezervate pentru oamenii străzii.

 În situaţii în care sunt identificate persoane care locuiesc sub cerul liber, pășcănenii sunt sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primul parapet mobil a fost montat pe E85„Drumul Morții”

Redacția

Două milioane din chestionarele pentru autorecenzare au fost declarate invalide. Românii vor fi vizitați acasă de recenzori

Redacția

Mama surorilor de 6 și 7 ani înecate în barajul Pârcovaci se ruga de pompieri: “Lăsați-mă să o văd!”

Redacția
Încarcă...