NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Peste 300 de copii abuzati in judetul Iasi

De la inceputul anului pana in luna iunie 2012 au fost inregistrate la nivelul judetului Iasi 205 cazuri de abuz asupra copiilor. Diferite tipuri de abuz au suferit peste 300 de copii care isi vor aminti toata viata traumele din perioada copilariei.

Conform datelor statistice ale Serviciului pentru Situatii de Urgenta, in primele trei luni ale anului au fost sesizate 112 cazuri din care 181 copii au suferit diferite tipuri de abuz. Pentru 26 de copii s-a impus masura scoaterii din familia care in loc sa le ofere protectie si afectiune i-a tratat cu neglijenta, batai sau abuz sexual. De la inceputul anului pana in luna martie, s-au inregistrat sase cazuri de trafic cu minori, 83 de copii neglijati de parinti, 43 de minori loviti cu bestialitate si 18 copii supusi abuzului sexual de catre un parinte sau o persoana apropiata. Alarmant este faptul ca din luna aprilie pana in luna iunie a crescut numarul copiilor exploatati prin munca si a celor abandonati. Gravitatea situatiei in care s-au aflat minorii a facut ca cinci cazuri sa ajunga in instanta. Informatiile furnizate de Serviciul pentru Situatii de Urgenta scot in evidenta traumele numeroase prin care trec copiii in propria familie. “La nivelul judetului Iasi, din luna februarie pana in iunie au fost abuzati peste 300 de copii. Abuzul are diferite forme si poate pleca de la simpla lipsa de supraveghere sau neglijare, ajungandu-se la abuz sexual si trafic cu minori, situatii in care se actioneaza si in instanta. Majoritatea cazurilor vin din mediul rural, iar uneori minorii abuzati sexual sau exploatati prin munca necesita sa fie scosi din familie pentru o perioada”, a precizat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC).

Advertisements

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Sute de credinicioși au participat la resfințirea bisericii ”Sfântul Gheorghe” . Părintele Paroh Dumitru Cristea a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei

Oana Cordoneanu

“Uniţi pentru Bobo”! Apel umanitar pentru recuperarea medicală a unui tânăr din Paşcani

Marius Parteni

Cine-s mai habotnici, moldovenii sau ardelenii? Mitul fervenţei religioase record în Moldova, desfiinţat de sociologi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site