NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Percheziții DIICOT la proxeneții din județul Iași! Au format o adevărată rețea infracțională în Marea Britanie

Miercuri, 30 mai 2018, procurorii din cadrul DIICOT Pitesti, asistati de ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Pitesti au efectuat 15 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Iasi, Arges, Galati, Dolj, Dambovita si Ilfov.

Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat format din proxeneti care detineau mai multe bordeluri in Marea Britanie. Inculpatii racolau femei de pe urma carora scoteau sume uriase de bani, pe care ulterior ii foloseau in activitati imobiliare, achizitia unor masini sau in jocuri de noroc.

  

„In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2015 si pana in prezent a fost initiat si constituit un grup infractional organizat, format din 18 suspecti, membrii gruparii infiintand si coordonand 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, avand ca scop racolarea si exploatarea a mai multor persoane de sex feminin, obtinand importante beneficii materiale din aceasta activitate infractionala. Urmare cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca din activitatea infractionala, cei in cauza au obtinut peste 400.000 de lire pe care ulterior i-au investit in achizitia de autoturisme, constructia sau renovarea unor imobile si in jocuri de noroc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitesti, vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 50 persoane. Actiunea s-a desfasurat in cooperare cu autoritatile judiciare din Marea Britanie si cu specialisti din cadrul EUROPOL, in baza unui acord comun de ancheta.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate Bucuresti, Craiova, Iasi, Galati, Olt si Dambovita. Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Arges, Braila, Galati, Giurgiu si Dambovita. Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, au comunicat reprezentantii DIICOT.

sursa www.bzi.ro

 

Advertisements

Related posts

Tânărul din Pașcani dat dispărut de familie s-a întors acasă. A declarat că a mers la o bibliotecă din Iași

Marius Parteni

Tamponare pe varianta de la Blăgești

Cătălin Cocoș

Judecătorii au dat verdictul într-un dosar scandalos în care au fost implicați doi polițiști din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site