RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bilanțul infracțiunilor de pe calea ferată. 78 de dosare penale, se înregistrează o creștere cu 40% a infracțiunii de furt din structura feroviară.15 vieți spulberate de tren în 2012

Se fură ca în codru de pe liniile de cale ferată din ţară. Nici zona Pașcaniului nu duce lipsă de hoţi care nu ţin cont că pot pune în pericol traficul feroviar. Poliţiştii TF Pașcani au pornit ofensiva împotriva acestora, care se dovedesc din ce în ce mai ingenioşi.

 

 „În cursul anului 2012, Postul de Poliție Transporturi Feroviare și-a desfășurat activitatea cu un număr de cinci polițiști, asigurând ordinea și liniștea publică în stația CFR Pașcani și celelate gări arondate. În proporție de 80% s-a reușit stâpânirea situației operative, în această perioadă fiind înregistrate un număr de 78 de dosare penale, din care 41 cu autori necunoscuți și 37 cu autori cunoscuți. Din cele 41 de dosare penale au fost rezolvate un număr de 33 de lucrări, în 17 fiind identificați autorii, dosarele fiind înaintate la Parchet cu propuneri procedurale, în general de trimitere în judecată. În 60 de dosare cercetările au fost declinate altor organe competente. În cele 37 de dosare penale cu autori cunoscuți au fost soluționate un număr de 25, rămânând în lucru 12 dosare din care 9 privesc accidentele feroviare. În anul 2012 pe raza de competență au fost comise un număr de 15 accidente feroviare, în care au murit 15 oameni. Sunt în lucru 9 dosare nerezolvate pe linie de morți suspecte întrucât sunt probleme cu decontările pe care Ministerul de Interne trebuie să-l facă către Medicina Legală care nouă trebuie să ne înainteze un acord de expertiză medico-legală ca să putem soluționa dosarul. Ca și procentaj se constată o creștere cu 40% a infracțiunii de furt din structura feroviară, deși nu sunt furturi cu valori mari, întotdeauna atrag asupra lor și alte probleme. Sustrăgând o componenetă cât de mică se pune în pericol circulația traficului feroviar. La infracțunea de furturi de la călători, în 2012, în urma acțiunilor preventive executate s-a constat o scădere cu 70% față de 2011. Zona de competență a Poliției Transporturi Feroviare Pașcani, se întinde pe o rază de 80 de km, pe patru relații de cale ferată, respectiv Pașcani-Tg.Frumos, Pașcani-Săbăoani, Pașcani-Probota și Pașcani-Timișești. Este o rază foarte mare, cu multe probleme. Pe cele patru relații sunt obiective economice aparținând CFR Pașcani. Avem Remar, Triaj, Depoul și celelalte obiective care reprezintă un risc mare referitor la furturi”, a declarat șeful Poliției TF Pașcani.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Weekend de foc pentru pompierii pășcăneni

Teona Gherasim

Accident rutier cu două victime! Două persoane au ajuns la spital după ce au intrat cu Dacia într-un cap de pod

Redacția

Copil de nici 2 ani s-a prăbușit în gol de la etajul 7. Băieţelul a murit pe loc

Redacția
Încarcă...