RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii au pierdut războiul cu ApaVital: consilierii locali au votat revocarea denunțării contractului cu ApaVital! Răspunderea penală pentru prejudiciu le aparține! (VIDEO)

În urmă cu câteva minute, aleșii locali au adoptat o hotărâre prin care au hotărât ca ApaVital să opereze în continuare în municipiul. Astfel că, cetățenii ce sperau ca de astăzi lucrurile să se liniștească, iar noul operator de apă-canal să fie hotărât printr-o licitație publică, au plecat dezamăgiți din sala de Consiliu Local.

Hotărârea adoptată astăzi de aleșii locali este una care le va produce probleme acestora în viitorul apropiat. Asta deoarece, chestiunea redevenței este una care poate cauza prejudicii bugetului local. Deși astăzi legislativul a hotărât ca valoarea redevenței să fie cel puțin la valoarea ratelor împrumutului BEI, această hotărâre nu are forță din punct de vedere juridic, deoarece același legislativ a aprobat actul adițional nr.12 la Contractul de Delegare a serviciului de apă-canal prin care se convine ca redevența să fie calculată după formula de 0.4 lei X mc de apă-canal. Această formulă ar cauza o pierdere la bugetul local de un milion de lei pe an.

  

Deși în finalul hotărârii s-a dispus ca prevederile să facă obiectul unui act adițional aprobat de ARSACIS, această dispoziție nu este opozabilă asociației. Singura formulare care putea obliga ARSACIS să țină seama de cele hotărâte de legislativ, era aceea aprobată de Comisia Juridică și anume că efectele hotărârii își vor produce efectele doar dacă ARSACIS le va legifera în statut și contractul de delegare. Această formă nu a fost pe placul primarului Dumitru Pantazi și a fost înlăturată.

Tot prin această hotărâre a fost delegată către ApaVital și administrarea stației de epurare a municipiului, asta deși operatorul ieșean nu și-a achitat costurile epurării către Prest Serv Apa.

Un alt amendament a fost stabilirea unui nou termen de grație pentru pășcănenii ce nu au încheiate încă contracte. Aceștia vor avea la dispoziție între 6 luni și 12 luni pentru a se organiza în Asociații de Proprietari. Au votat pentru, cei 9 consilieri PSD prezenți în sală și liberalii Diana Acsinte, Neculai Enea, Dorin Nichifor, Andrei Vârgă și Vasile Anton.

Ioan Danu și Marius Pintilie au votat împotrivă, iar Dragoș Voinea s-a abținut.

{youtube}XobduiqaqsQ{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședință ordinară de Consiliu Local cu 14 proiecte pe ordinea de zi

Oana Cordoneanu

Nicio altă explicație legată de avaria de ieri seară, ce a dus la sistarea apei potabile

Marius Parteni

Fondurile la Rabla Local epuizate din prima zi de înscriere, la Pașcani. Etapele de parcurs pentru a primi banii

Redacția
Încarcă...