RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Parlamentarii au decis că merită „un bonus” pentru 2016. Câţi bani şi-au trecut în plus în buget senatorii şi deputaţii

Comisiile reunite de buget au aprobat, luni, majorarea bugetelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, suplimentarea totală fiind de aproximativ 81 de milioane de lei, adică 18 milioane de euro. După trei zile de discuţii şi negoieri cu Guvernul Cioloş, deputaţii au decis că mai au nevoie de 45 de milioane de lei în plus, iar senatorii de 36 de milioane, pentru a acoperi majorarea de salarii de 10%, dar şi a lefurilor funcţionarilor care au fost unifomizate în instituţii. Banii fuseseră promişi de Ministerul de Finanţe la o rectificare ulterioară, însă aleşii au preferat să rezolve ei problema ca să fie siguri că le vor veni banii.

  

 

”Vă propun să fiţi de acord să înlocuim anexele care conţin cele două bugete, al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, din forma adoptată iniţial, în forma care corespunde hotărârilor celor două Camere ale Parlamentului. La Camera Deputaţilor de la 295 de milioane de lei ajungem la 340 de milioane de lei, o diferenţă de 45 de miloane de lei. La Senat de la 130 la 166 de milioane de lei, o diferenţă de 36 de milioane de lei”, a declarat preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Viorel Ştefan.

El a afirmat că majorarea bugetelor se impune ca urmare a creşterilor salariale de 10%, dar şi ca urmare a producerii efectelor ordonanţei privind majorarea indemnizaţiilor înalţilor demnitari.

Citește articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}         

Related posts

Știrile ATV 31 Ianuarie 2019

Redacția

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut în ultimul trimestru al anului trecut la 54.700

Redacția

MAE anunţă întârzieri la punctele de trecere a frontierelor în Slovenia

Redacția
Încarcă...