RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum îți detoxifici ficatul peste noapte și te trezești plină de energie

Un somn bun te ajută să te trezești odihnită și în toane bune, iar dacă știi ce să faci înainte de culcare, îți poți detoxifica ficatul în timp ce dormi.

  

 

Numeroase studii au arătat că l-teanina, un compus ce se găsește în ceaiul verde, este foarte bună pentru sănătate, potrivit theheartysoul.com. Cercetătorii susțin că l-teanina ajută în procesul de relaxare și te scapă de anxietate. Experimentele au arătat că această substanță calmează creierul, fără a-l adormi.

Oamenii de știință japonezi au observat că persoanele care iau zilnic 200 de mg de l-teanină se trezesc mai odihniți și plini de energie. Dacă această substanță este combinată cu o altă băutură perfectă pentru dimineață – cafeaua, anxietatea care poate fi provocată de cofeină dispare, dar amestecul nu interferează cu abilitatea cafelei de a crește activitatea creierului.

Alte studii au arătat chiar că l-teanina schimbă starea de spirit și îi face pe oameni să fie mai fericiți. Deși nu se cunoaște mecanismul care duce la această îmbunătățire a stării de spirit, cercetătorii cred că substanța din ceai verde ajută organismul să producă serotonină și alți hormoni ai fericirii.
L-teanina este eficientă și pentru curățarea ficatului de toxine precum alcoolul sau alte substanțe periculoase. Specialiștii cred că acest compus minune interferează cu lipsa glutationului, o substanță care ajută la detoxificarea ficatului.

Sursa: Realitatea.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Related posts

Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual până la sfârşitul secolului

Redacția

Astronomii romani au determinat compozitia mineralogica a unui asteroid care intersecteaza orbita Pamantului

Redacția

Iată de ce nu avem drumuri: Moldova, ultima pe lista investiţiilor PSD

Redacția
Încarcă...