RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Panica creată de introducerea primului tramvai electric în Bucureşti. Avea culoarea verde. Circulă şi astăzi tot pe acelaşi traseu


La 9 decembrie 1894 pe strazile Bucureştiului a început să circule primul tramvai electric (purtând numarul 14), de la Cotroceni la Obor.

  

 

Primele tramvaie, cele trase de cai, au apărut la New York în 1859. În Europa ajung în 1860, în Anglia şi Belgia şi în 1865 în Franţa. În Bucureşti, tramvaiul îşi face pentru prima dată simţită prezenţa în anul 1868. La 24 iulie în acel an, Consiliul comunal primea o cerere din partea cavalerului de Gyra prin care i se propunea primăriei înfiinţarea unui “drum de fier american”. Nu s-a ajuns la niciun acord.

Pe la 1871, o societate englezească a obţinut autorizaţia de a-şi instala pe unele străzi linii de fier pe care urmau să circule tramvaiele lor trase de cai. Primăria a semnat actul de concesiune nr. 6495 din 3/15 iulie prin care unui anume Harry Hubert de Mervee Slade i se dădea drept de construcţie şi exploatare vreme de 45 de ani pentru un drum de fier.

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Caz revoltător în Iaşi. Copil de 4 ani în comă alcoolică, lângă părinţii beţi

Redacția

Cât durează drumul cu trenul spre mare. De la Iași, 9 ore și 40 de minute

Redacția

Alunecare de teren in China: 22 de cladiri s-au prabusit din cauza neglijentei constructorilor.

Redacția
Încarcă...