Logo

RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
SănătateSocialUncategorized

Nu mai este depresia boala secolului! Ce fenomen îngrijorător a intrat în atenția cercetătorilor

Depresia nu mai este boala secolului, spun cercetătorii. Un alt fenomen îngrijorător a intrat în atenția specialiștilor. Este vorba despre nerăbdare. Oamenii sunt atât de nerăbdători astăzi, încât a devenit o pandemie.

Suntem în era vitezei și a tehnologiei, iar multe persoane și-au pierdut răbdarea de a aștepta. Nimeni nu vrea să stea la coadă la magazinul alimentar, în trafic, când merg la farmacii, sau la medic, iar exemplele ar putea continua. Potrivit unui studiu, 8 din 10 oameni se consideră mai puțin răbdători decât în trecut.

Nerăbdarea, boala secolului

Motivul pentru care nerăbdarea a devenit boala secolului are, potrivit explicațiilor cercetătorilor de la Cambridge, două cauze principale. Una ar fi legată de îmbătrânirea oamenilor care, pe măsură ce avansează în vârstă devin mai puțin toleranți la așteptare.

  

Cea de-a doua cauză a faptului că oamenii devin tot mai nerăbdători ar fi smartphone-urile. Faptul că putem comanda lucuri online, din vârful patului, punem afla răspunsuri imediate la întrebări, ne-a adus în punctul în care să nu mai suportăm nici măcar un minut de inactivitate.

Nerăbdarea poate tensiona relațiile cu familia, prietenii și cei dragi. Poți deveni ușor frustrat sau agitat atunci când ești nerăbdător, provocând conflicte cu persoanele din jurul tău. A fi nerăbdător poate duce, de asemenea, la un comportament impulsiv care poate deteriora relațiile și provoca regrete mai târziu.

Poate nerăbdarea să te îmbolnăvească?

Răspunsul este da, te poate îmbolnăvi, sau cel puțin asta spun specialiștii. Nerăbdarea poate provoca stres și anxietate. Atunci când ești în mod constant nerăbdător, poți deveni anxios din cauză că totul nu se întâmplă atât de repede pe cât vrei. Acest lucru poate crește nivelul de stres, având un impact negativ asupra sănătății tale fizice și mentale, scrie mattapoisettwellness.com.

Când chiar și din statul la coadă faci o situație stresantă, nivelul de cortizol crește, intrii în suprasarcină, iar această stare poate duce la dureri de cap, disconfort intestinal, ulcer, scăderea răspunsului imunitar și poate întrerupe somnul.

Spynews

Related posts

Disperare pentru locuitorii blocului ITP. O femeie și-a făcut în apartament un adevărat tomberon

Răzvan Grecu

Camera Deputaţilor: disciplina ”Noţiuni de prim ajutor”, introdusă în şcoli

Redacția

Cum se curăță vița de vie toamna. Reguli de respectat pentru o recoltă bogată în anul viitor

Redacția
Încarcă...